Szekszárd környékén 150 kilométer várta a 45. Alisca Bau Gemenc Nagydíj UCI 1.2 második egynaposának résztvevőit. A győzelmet végül az első versenyhez hasonlóan ezúttal is egy magyar kerekes Pelikán János (Pannon Cycling Team) szerezte meg, ezzel 40 UCI világranglista pontot is bezsebelve.

Hirdetés

A 45. Alisca Bau Gemenc Nagydíj II 1.2-es, második versenye július 27-én pontban 13 órakor rajtolt. A karaván 150 kilométert abszolvált, három gyorsasági részhajrával a Garay-téren és két hegyi hajrával a Bródy Sándor utcában, három egyenként öt kilométeres körrel a végén, mielőtt újra a Kálvária kilátó felé fordultak volna.

Fotó: Vanik Zoltán / Bringasport

Az éles rajtot követően szinte azonnal kialakult a nap szökése, amelybe Vas Balázs (Magyarország), Lovassy Krisztián (Epronex-BSS Oil Team), Balázsi Lóránt (Team Novák), Raphael Kockelmann (Team Differdange-GeBa) és Patrik Tybor (Dukla Banska-Bystrica) keveredett bele.

Az öt fős elmenés legnagyobb előnye két és fél perc környékén tetőzött, miközben Lovassy Krisztián (Epronex-BSS Oil Team) a három gyorsasági részhajrából kettőt is megnyert, míg a Garay-téren való utolsó áthaladásnál második lett, ezzel megszerezve a pontverseny elsőségét.

Fotó: Vanik Zoltán / Bringasport

A szökevények előnye a szekszárdi hegyi körpályáig kitartott, az utolsó harminc kilométeren belül viszont pillanatok alatt darabjaira hullott az elmenés, Patrik Tybor (Dukla Banska-Bystrica) és Vas Balázs (Magyarország) tartotta magát a legjobban, ám a főmezőnyből elszakadó nagyobb csoport az utolsó kör előtt őket is bedarálta.

Innen indult meg nem sokkal később Pelikán János (Pannon Cycling Team), aki már az első versenyen is remekelt, s bár Valter Attila (Magyarország) mindent megpróbált annak érdekében, hogy utolérje, végül Pelikán János (Pannon Cycling Team) nyerte a versenyt Valter és a luxemburgi Ivan Centrone (Team Differdange-GeBa) előtt.

A magyarok közül kiváló eredményt elérve negyedikként zárt Filutás Viktor (Pannon Cycling Team), Peák Barnabás (Magyarország) a nyolcadik, míg Dina Márton (Magyarország) a tizedik lett, ezzel 96 UCI világranglista pontot gyűjtött a nemzetünk.

„Ez 120 kilométeres sík körözéssel indítottunk, azon a pályán, ahol két évvel ezelőtt majdnem hazaértem – mondta Pelikán János röviddel a célba érkezést követően. – A nap elején elment egy öt fős elmenés, így a magyar csapatok nem nagyon dolgoztak, a hegyi körpályához közeledve előbb a Prostejov majd a Sangemini vállalta fel a vezetést a mezőny élén, majd mi is besegítettünk. Az első meredeken szinte azonnal darabjaira szakadt a sor, mindössze hárman maradtunk elől a csapatból Filutás Viktor, Dina Dani és én. Dani próbálkozott elsőként, ám túl messzire nem jutott. Másfél körrel a vége előtt az emelkedőn indítottam, majd lejtmenetben beleadva mindent igyekeztem elszakadni. Mindent egy lapra tettem fel, s bár Valter nagyon közeledett, végül sikerült győznöm, aminek nagyon örülök.”

A 2019-es Gemenc Nagydíj II végeredménye:

Címlapfotó: Vanik Zoltán / Bringasport

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet