Betliztek az eddig legnagyobb esélyesnek tartott versenyzők a Giro királyszakaszán, már szinte 100%, hogy új győztese lesz Olasz Körversenynek, csak azt nem tudni, hogy ki lesz az.

Hirdetés

Négy magashegy, köztük a Stelvio 2758 méter magas csúcsa szolgáltatta a fűszert a 2020-as Giro legkeményebb szakaszán. Az emelkedők a rózsaszín mellett a kék trikóban is nagy csatát sejtettek. Ruben Guerreiro el is ment szökésbe, de már szinte tét nélkül, ugyanis legnagyobb ellenfele, Giovanni Visconti térdfájdalmak miatt rajthoz sem állt. Guerreiro tovább gyűjtötte a pontokat, csak hogy De Gendt helyzetét ne könnyítse meg, de a nap végére lényegében behozhatatlan előnyre tett szert.

A szakasz persze nem a szökevényekről szólt, bár elismerendő, hogy ismét Ben O’Connor tartott ki a legtovább tőlük. Az utolérésre természetesen a Stelvión került sor, ahol megtörténtek a verseny szempontjából döntő szelekciók is. 48 kilométerrel a cél előtt borult a dominó a rózsaszín trikós Almeida leszakadásával, majd sorban megúszott Nibali, Fuglsang és végül Kelderman is. Nagy meglepetésre Tao Geoghegan Hart maradt elöl csapattársa, Rohan Dennis vezetésével, míg a Sunwebet a fehér trikós Jai Hindley képviselte.

Kelderman a Stelvio tetejéig 40 másodpercet szedett össze az elejétől és bár úgy tűnt, hogy kontroll alatt tartja a helyzetet, az utolsó emelkedőn nagyon sokat veszített, még Fuglsang és Bilbao is hátba vágta és magára is hagyta a hollandot. Az élen Dennis egy idő után kiborított, Hindley és Geoghegan Hart pedig a célig tempóztak együtt, ahol az ausztrál lesprintelte a brit versenyzőt. Utánuk 46 másodperccel később Pello Bilbao érkezett, aki az utolsó emelkedőn lerázta az egy perc fölött hátrányban érkező Fuglsangot. Kelderman csak a dán után jött meg, 2 perc 18 másodpercet kapott az elejétől. Nibali már csak a rózsaszín trikóssal tudott megérkezni közel öt perc hátrányban.

Kelderman a csúnya megrogyás ellenére is megtartott 12 másodpercet az előnyéből és átvette a rózsaszín trikót, de az igazán durva az, hogy csapattársát, Hindleyt is csak 3 másodpercre követi Geoghegan Hart. Bilbao ügyesen osztotta be az erejét, így alig több mint egy perccel most a negyedik helyen áll, nem lehetetlen számára a dobogó. Nagyon nincs még ennek a versenynek vége.

Valter attila a 79. helyen érkezett 47 perc hátrányban.

A 2020-as Giro d’Italia 18. szakaszának végeredménye és az összetett állása:


Címlapfotó: RCS Sport

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet