Két magyar kontinentális csapatunk is részt vett a hétvégi horvátországi versenyen. A kerékpársportolásra kevésbé alkalmas időben nem volt könnyű dolguk a srácoknak.

Hirdetés

Vasárnap rendezték a régió első UCI 1.2-es versenyét a GP Laguna Poreč-et. A versenyzőkre 161 km és 4 fok, eső várt. A két magyar kontinentális csapaton, a Pannon és a Kőbánya Cycling Teamen kívül a My Bike – Stevens sorában is találhattunk magyar bringást Kusztor Péter és Pelikán János személyében. A harcot az elemekkel végül az olasz Paolo Totó (Sangemini – MG.Kvis) nyerte, aki egyedül érkezett a célba. A viadal nehézségéről az is árulkodik, hogy rajta kívül csak 55 versenyző bírt végig menni.

A legjobb magyar a Pannon Cycling Team versenyzője, Szöllősi Ferenc lett, aki az előkelő 13. helyen fejezte be a versenyt. Feri beszámolója a versenyről: “Már a rajttól kemény tempó volt egészen 80 kilométerig, amikor 7 fő el tudott végül menni. Innentől megnyugodott a mezőny 100 kilométerig, a Motovuni hegyig, azonban ez az idő hiába volt jó szusszanni egyet, teljesen átáztunk, átfagytunk. Próbáltunk együtt maradni és segíteni, vidítani egymást, hiszen például nem tudtunk a zsebünkből semmit elővenni a fagyott kezeinkkel, ezért egymást segítve, a másik zsebéből vettük elő a frissítőt nagy nehezen. Majd az emelkedőn sikerült feljutni a második csoporttal, akikkel közel 30 kilométer után felértünk az első csoportra, ahol szinte csak Kusztor Peti dolgozott. A fő mezőny már csak a 8. 9. 10. pontszerző helyért sprintelhetett. Erről lemaradva a 13. helyen sikerült befejeznem. Igen embert próbáló idő volt, fékezni is fájt az elfagyott kezeimmel. Azonban az elektromos váltók így is könnyen kezelhetőek voltak. Ezúttal is köszönjük a G4-nek (a csapat ruhaszponzora – a szerk.) a remek minőséget, sokat segített, hogy átvészeljük a mai napot!

Szöllősivel egy sorban érkezett a 33. helyen Kusztor Péter is, a többi magyar bringásnak nem sikerült befejeznie a versenyt.

A 2018-as GP Laguna Porec végeredménye:

Hirdetés
Flowcycle szerzővel jelennek meg azok a tartalmaink, amelyeket a szerkesztőség közösen készített.

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet