Mentettél már állatot bringázás közben?

Az Ausztráliát sújtó erdőtüzek okozta klímavészhelyzet egyik emblematikus videójává vált az a felvétel az utóbbi napokban, melyben egy nagyon szomjas koala könyörög vízért az éppen arra járó amatőr bringásoktól Adelaide közelében.

Hirdetés

Noha szerencsére – egyelőre – nálunk nem ilyen drámai az időjárási helyzet, mégis simán előfordulhat, hogy bajba jutott állatokkal találkozunk tekeréseink során, vezessen az utunk a városban, gyérebben lakott külterületeken, vagy akár az erdő mélyén. Te találkoztál már bajba jutott állatokkal túráid során?

Szerencsére a profik (itt is) példát mutatnak: a Flowcycle-ön is megírtuk néhány éve a brazil Viitor Fonseca esetét a talált kiscicával, idén nyáron pedig Niccolò Bonifazio nem hogy megmentette, hanem be is fogadta az út szélén talált kismacskát. Nem szükséges azonban messzire mennünk hasonló szívmelengető történetekért, hiszen az óriási állatbarát hírében álló Filutás Viktor is megmutatta ősszel, hogy itthon sem kell félniük az elkóborolt cicáknak a kerékpárosoktól!

Hirdetés

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet