Egy hónapig sem élt a korábbi GT-sztár Everesting rekordja. A legdurvább, hogy egy ír amatőr döntötte meg Alberto Contador 7 óra 27 perces idejét. Nem is kicsivel.

Ronan McLaughlin egyszerű amatőrnek tűnhet, ami abból a szempontból igaz is, hogy 33 évesen teljesen átlagos életet él, főállású edző egy helyi csapatnál. Korábban azonban (2008-2013) között kontinentális csapatokban tekert, tehát valamennyit konyít a kerékpározáshoz.

Ez önmagában még nem magyarázná meg, mégis hogy az istenbe vert egy sokszoros Grand Tour-győztes ilyen embertpróbáló teljesítményére több, mint 20 percet, de McLaughlin a Cyclingtips portálnak elárulta, hogy nem ez számított a rekorddöntésnél. Az ír kihasználta, hogy a csúcskísérlethez semmilyen komoly szabályozás nincs, így a bringáján is csak három áttétel volt, és még a kulacstartókat is kiszedte, hogy minél kevesebb súlyt cipeljen.

McLaughlin a rekorddöntéshez egy nyílegyenes, átlagban 14%-os meredekségű emelkedőt választott, a Mamore climbot. McLaughlin Stravára feltöltött effortja alapján nem unatkozott, összesen 130 kilométert tekert, a biztos rekorddöntés érdekében 9429 méter szintet gyűjtött és lefelé is sitett, hiszen 80 fölött volt a csúcssebessége.

Hirdetés

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet