Már meguntad, hogy a Zwiftet használva Watopiában rovod a köröket és eleged van a görgőzés közbeni Netflixezésből is? Egy friss mod segítségével most a GTA V világával dobhatod fel benti tekerésedet!

Lássuk be, ha négy fal közötti bringázásról van szó, épp elég furcsa dolgot láttunk már idén. Valós versenyek hiányában a profik görgőn küzdenek egymással, ebben a különös világban pedig Rohan Dennis jobb hegyimenő mint Froome, Van Avermaet képes Flandriát nyerni, az új defekt pedig az internetkimaradás.

Hirdetés

Valter Attilának van még mit tanulnia…

De a járvány miatt nem csak a profik, hanem amatőr bringások milliói is rákaptak (kényszerültek) a benti tekerésre, az olyan appok mint a Zwift vagy a TrainerRoad messze rekordszámú felhasználóval futnak. Watopia virtuális pályái viszont hamar unalmassá válhatnak, erre érzett rá egy „Makinolo” művésznéven futó modder, aki meglepő módot választott benti tekerésének feldobására.

Fogta ugyanis a GTA V szuper népszerű gengszterjátékot és egy mod segítségével (ami a találó GTBikeV nevet kapta) összekapcsolta okosgörgőjével, ezáltal lényegében edzőtereppé varázsolta a játékból ismert Los Santos világát.

A mechanika nem bonyolult, a mod segítségével a játék egyszerűen veszi a modern görgőkből jövő ANT+ jelet és alkalmazza a virtuális világban használt keróra, hogy meghatározza a sebességet. Hasonlóan bármelyik profi alkalmazáshoz, a mod ugyanúgy érzékeli az utak típusát és a talaj lejtését vagy emelkedését. Ráadásul ugyanúgy összekapcsolható kedvenc edzésappunkkal, hiszen a tekerés Los Santosban sem tekerés, ha nincs fönt a Stravan…

A játékban kontroller vagy billentyűzet segítségével is kormányozhatjuk bringánkat, de bekapcsolhatunk autó drive módot is, és használhatjuk a három előre kialakított pálya egyikét. A fenti videó részletesen elmagyarázza, hogyan lehet telepíteni a modot és kicsit használat közben is láthatjuk. Nem mondjuk, hogy minden tökéletes, de hé, cserébe minden idők egyik legnagyszerűbb játékvilágában tekerve görgőzhetsz!

Hirdetés

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet