Felrobbant a sajtó és a közösségi média Peter Sagan kizárása után, ezekből a véleményekből szemezgettünk.

Hirdetés

Mindenekelőtt: hogy vannak az esetben érintett versenyzők?

A bukás után mindenki átgurult a célvonalon és értékelhető idővel fejezte be a versenyt, azonban Mark Cavendish már nem lesz ott a mai ötödik szakasz rajtjánál. A vizsgálatok után kiderült, hogy a brit lapockacsontját törte, így kénytelen volt feladni a Tourt.

Cavendish a befutó után meglepően higgadtan nyilatkozott:

„Én csak követtem Démare kerekét, aztán jött Sagan és ennyi volt. Jól kijövök Peterrel, és ha nekem jön, az egy dolog, de a könyökölés…Egy bukás az csak egy bukás, de tudnom kell, hogy miért könyökölt ki engem.” – nyilatkozta a Dimension Data versenyzője.

John Degenkolb (Trek Segafredo) és Ben Swift (UAE Team Emirates) megúszták törés nélkül és minden valószínűség szerint ott lesznek a Tour de France 5. szakaszának rajtjánál.

A Dimension Data sportvezetője, Rolf aldag is azt a bizonyos könyököt kifogásolta, de összességében úgy gondolja, hogy az eset „rossz Cavendisnek, rossz Sagannak, rossz a Tournak és a kerékpársportnak is.”

André Greipel (Lotto Soudal) a befutó után csak annyit mondott, hogy „Sagan többé nem a barátom.” A német kifogásolta, hogy Sagan csinált már hasonlót egy korábbi részhajrában. Később azonban a Twitteren már azt írta, hogy „Néha jobb látni a felvételeket előbb, mielőtt bármit is mondok. Elnézést kérek Sagantól, szerintem a bírák döntése túl szigorú.”

Korábbi sprinterek, Baden Cooke, Robbie McEwen, Alessandro Petacchi, valamint Jens Voigt is Sagan kizárása ellen foglalt állást.

Ezzel a Bora Hansgrohe is egyetért, hiszen közleményükben jelentették be, hogy óvást nyújtottak be a döntés ellen.

Jobb oldalról érkezett, én csak próbáltam Kristoff kerekén maradni. – nyilatkozta Sagan a Bora sajtóközleményében Cavendishről. – Mark nagyon gyorsan jött és egyszerűen nem volt időm reagálni és balra húzódni. Nekem jött, aztán pedig a kerítésnek csapódott. Amikor a célban mondták nekem, hogy mi történt, azonnal tudni akartam, hogy van. Barátok és kollégák vagyunk és az ilyen bukások sosem kellemesek. Remélem hamar felépül. – zárta gondolatait a szlovák világbajnok. Nagyon meglepő lenne, ha a zsűri visszavonná a döntést, minden esetre a Bora – Hansgrohe még az ötödik szakasz rajtja előtt is ki fog adni egy közleményt.

Korábban 2009-ben történt kizárás a Touron sprint következtében. Mark Renshaw-t küldték haza, miután Tyler Farrar felvezetőemberét, az azóta visszavonult Julian Deant fejelte meg a hajrában.

 

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet