A MTB sport korszakos zsenije azonnali hatállyal befejezi a szezonját és teljes erejével saját csapatára koncentrál.

Hirdetés

A hirtelen döntést egyre súlyosbodó pollenallergiájával indokolta a 37 éves francia. Orvosai szerint a helyzet csak súlyosbodni fog és a kétszeres olimpiai bajnok nem szeretne gyógyszereken élni. A jövőben saját csapata, az Absolute Absalon menedzselésére kíván koncentrálni. Nem kizárt azonban, hogy más szakágban még láthatjuk a bajnokot, hiszen közleményében csak az XCO karrierjének befejezését jelentette be, és maga is úgy fogalmazott: „talán más szakágakban találok új kihívást.”

Julien Absalon számít a MTB sportág legsikeresebb versenyzőjének. Öt világbajnokságot nyert és kétszer állt az olimpiai dobogó legfelső fokán. Mindezek mellett hétszer nyert világkupa sorozatot és ötször volt Európa-bajnok is.

Absalon már az idei szezont is döcögősen kezdte. Küzdött az allergiájával és bukott az év első MTB világkupa futama előtt, ahol bal csuklóján apró törést állapítottak meg. Absalon mégis elindult a viadalon, ám végül csak a 41. helyen zárt. A francia zseni győzelemmel fejezte be pályafutását. Április 15-én hazája montis versenysorozatának második fordulóján, Lourdes-ban elsőként haladt át a célvonalon.

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet