Sarkvidéki hidegdt és elég extrém időjárást tartogatott számunkra az elmúlt hét. Ez az igazán elszántak hete volt a Flowcycle Strava csoportjában is! ?

Hirdetés

Ilyen időben a kutyát sem teszik ki

Zorán szembeszállt a zord mínuszokkal és a hófúvással, és tekert egyet Vecsés körül. Meglepődött, hogy mennyire nem találkozott senkivel, de a képeket látva ezen mi egy cseppet sem csodálkozunk! ?

Fotó: zsivity zorán / Strava

Befagyott váltó

Amellett, hogy embert próbáló feladat ilyen időben tekerni, a hideg a bringát sem kíméli! Bence is küzdött a befagyott váltóval, ami kicsit sem meglepő ilyen időjárási viszonyok mellett. Azért nem adta magát könnyen, egy 26 kilométeres kis hegyi menetet az Ortás-tetőre végig küzdött a hóban és a mínuszokban.

Kulacsba fagyott víz

Gábort is keményebb fából faragták, minthogy a mínuszok visszatartsák az edzéstől. Neki a hideg mellett még a metsző széllel és a kulacsába fagyott vízzel is meggyűlt a baja. Ezek ellenére is becsülettel letekerte a 61 kilométeres edzőkörét Győr térségében.

Fotó: Gábor Lukács / Strava

Valentin napi Pilis❤️e

Zoltán romantikázni indult kerékpárjával a Pilisbe, hogy közösen rajzoljanak egy szívformát a strava térképére. Útközben persze már ő is elbizonytalanodott, hogy jól döntött-e, de már nem fordult vissza. A 86 kilométeres szívecske során szembeszél, jégpáncél, hó nehezítette a dolgát.

Milyen hatással van a téli bringázás az ízületeinkre?

Ice ride

László hosszabbat tervezett, így Budapestről a Duna-Ipoly Nemzeti Park fele vette az irányt. Ettől nem tántorították el a jeges utak és hideg sem. A nem éppen ideális körülmények ellenére majdnem 100 kilométeres edzés lett belőle, 521 méteres szintkülönbséggel.

Fotó: László Durkó / Strava

Jeges Pilis

Gergő sem az a fázós típus, így az igazán jégpáncéllá változott utak sem tarthatják vissza a tekeréstől. Most a Pilisben járt, ahol 47 kilométeren mászott 1200 méter szintet a jeges nehezítés ellenére. Azért a napsütésben szikrázó havas-jeges Pilis látványa egészen biztosan kárpótolta a szenvedésért!

Címlapfotó: Rácz Gergő


A hétre már kicsit enyhébb időt jósolnak, így arra biztatunk benneteket, hogy nyomjátok továbbra is pedálokat! Osszátok meg velünk az élményeiteket a Flowcycle Strava csoportjában is!

Hirdetés
Online marketinges szakemberként dolgozom és szenvedélyesen szeretem a kerékpározást. Ennek a két területnek az ideális ötvözete számomra a Flowcycle. Itt egy igazán nemes cél érdekében használhatom a szaktudásom arra, hogy minél szélesebb körben népszerűsíthessük a kerékpározást és a fenntartható életmódot.

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet