Így, hogy Magyarországról indult volna a Giro, eléggé beleéltem magam ebbe a rózsaszín világba” – nyilatkozta a DIGI Sport híradójának Valter Attila, aki idén semmiképpen nem marad komoly kihívás nélkül.

Hirdetés

„Amennyire én tudom, és ezzel nem árulok el óriási titkot, a magyarországi rajton ott lettem volna, mert azért megküzdöttem, és benne voltam a keretben. Hogy az év vége felé rendezendő Girón ott lehetek-e, az nyilván azon fog múlni, hogy addig hogyan alakul még a formám, hiszen ez nem a jövő hónapban lesz, vagy utána – októberben fogják rendezni. Viszont sok verseny lesz egy időben, hiszen az összes szervező szeretné pótolni a saját versenyét, tehát öt hónap alatt fogunk egy egész szezont lenyomni. Egyszerre nagyon sok helyen ott kell lennie a csapatnak, amelynek emiatt az összes versenyzőjét be kell vetnie. Már csak ezért, tehát a létszám miatt is ott kell, hogy legyek – ha nem a Girón, akkor más, nagyon színvonalas versenyen, akár a Vueltán ott lehetek a rajtnál” – nyilatkozta a DIGI Sport híradójának, a Sport 24-nek Valter Attila.

Egyelőre biztosan a CCC csapatánál versenyez Valter, de a névadó szponzor nemrég bejelentette, hogy az év végén kiszáll a csapat mögül. „Most a sok változással egyben egy új szerződést is kaptunk, amely magában foglalja azt, hogy minden versenyző eligazolhat. Én is, annak ellenére, hogy aláírtam a jövő évre. Hamarabb eligazolhatok a csapattól, hiszen természetesen fizetéscsökkentések is történtek, így ha egy versenyző nem érzi jól magát, akkor távozhat. Ennek ellenére én lojális versenyzőnek tartom magam, ezért szeretnék a csapatban maradni” – fogalmazott a 2019-es év legjobb magyar országúti kerékpárosának megválasztott Valter.

A kemény edzéseket mindenképp folytatni kell, a 21 éves kerékpáros pedig a karanténidőszak alatt sem tétlenkedett. „Edzek, ahogy csak tudok ebben az időszakban, tényleg rengeteg időt enged ez a mostani helyzet az edzésre, hiszen nem kell utaznom, nem kell versenyekre járnom, nincsenek elszalasztott napok, minden nap tudok az edzésre és a regenerálódásra fókuszálni. Elég nehéz, hogy mégsem tudom megmutatni azt, hogy miért is edzek, mire is vagyok képes, de remélhetőleg július-augusztustól már újra beindul a versenyszezon, és akkor újult erővel tudok nekivágni én is a szezonnak.”

Hirdetés
ForrásDIGI Sport / Sport24

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet