A nyáron bejárta az internetet egy videó, amiben töménytelen mennyiségű bringás indul el egy havas lejtőn, aminek a vége megszámlálhatatlanul sok bukás. Találtunk egy videót, amiben mindezt megnézheted belülről egy olyan versenyzőtől, aki aztán az utolsó helyről indulva közel ezer helyet javított. Elképesztő felvételek következnek, de kezdjük a bukással.

Hirdetés

Szóval, a Mountain of Hell nevezetű versenyről van szó, ami egy háromnapos dh/enduro fesztivál nagyjából 700-1000 résztvevővel. Az esemény csúcspontja a vasárnapi verseny, ahol a Les 2 Alpes 3400 méter magas gleccseréről startolnak a résztvevők és 2500 métert ereszkednek a célig. Aki csak a rövid, zanzásított változatra kíváncsi, annak mindjárt itt egy négy perces videó, de van itt még más is…

A YouTube ugyanis a napokban elém dobta Maxime Ciriego felvételét, aki nem csak pusztán egy versenyző volt a sok száz közül, akik a teljes menetet rögzítették kamerájukkal. Ciriegónak technikai problémái akadtak az időmérőn, így szinte tök utolsóként várhatta a Le Mans stílusú rajtot (bringák a földön a startpisztoly eldördüléséig). Ciriego nem csak páholyból nézte végig az első nagyobb lejtő alján történt kicsi a rakást, de szinte csodával határos módon megúszta egy apróbb elcsúszással.

Ciriego folyamatosan előzte tucatjával a versenyzőket és a nagyjából 20 kilométeres lejtmenetben az elejét leszámítva is csak egyszer esett el. Ez a Mountain of Hell műfaját tekintve már önmagában is durva teljesítmény, de Ciriego nem csak pusztán végig csinálta a versenyt, hanem összesen több mint 900 versenyzőt előzött meg, végül a 39. helyen végzett. Ja igen, lehetett volna ez jobb is, ha a táv utolsó harmadára nem fogy el szinte teljesen a fékje. Negyven perc tömény izgalom, kerékpársport a javából, ne hagyd ki!

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet