Rövidítették a Tour Down Under harmadik szakaszát a túl nagy hőség miatt. Végül így sem maradt el a hajrá.

Hirdetés

A harmadik szakasz rövdítéséről még az előző napon döntöttek a versenyzők (Adam Hansen, Lotto Soudal), a csapatvezetők (Matthew White, Mitchelton-Scott) és a versenybírók (Wayne Pomario) képviselőinek teljes egyetértésével. A várható 40 fok fölötti hőmérséklet matt kemény 20 kilométerrel lett rövidebb az eredetileg 146 kilométeresre tervezett út Glenelg és Victor Harbor között.

Ettől függetlenül ismét sprintbefutó döntött, ahol ezúttal az olasz Elia Viviani bizonyult a leggyorsabbnak. A Quick-Step színeiben első győzelmét arató olimpiai bajnok nagyon hátulról indult el és bár az Ochre trikót viselő Caleb Ewan (Mitchelton-Scott) időben észrevette a rakétasebességgel érkező olaszt, végül nem volt elég ereje a szakaszgyőzelemhez, sőt, még Phil Bauhaus (Team Sunweb) is belökte elé a kerékpárt.

Az összetettben Ewan őrzi az első helyet de mögé feljött 10 másodpercre Viviani.

A2018-as Tour Down Under 3. szakaszának végeredménye:

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet