Francis Clifin választhatott volna egyszerűbb módot is arra, hogy eljusson a világbajnokság mérkőzéseire, de indoka ennél határozottabb és egyszerűbb volt: imád utazni.

Hirdetés

Július 15-én Franciaország győzelmével véget ért a labdarúgó-világbajnokság. Az már biztos, hogy több, mint 2,5 millió néző szurkolt a meccseken, egyvalaki viszont egészen különleges kalandok után élhette át a mérkőzések izgalmait. Az dél-indiai szabadúszó matematika tanár, Francis Clifin bringával érkezett a VB meccseire.

Cliffin először a teljes utat biciklivel szerette volna megtenni, ám egy indiainak nem könnyű vízumot szerezni Pakisztánban, így változtatnia kellett az elképzelésein. Először Dubajba repült, ahol vett egy biciklit és elhajózott Iránig. Innen 4600 kilométer várt rá Oroszországig.

Clifin amolyan Pupu-féle utazási módot választott. Csupán néhány liter vizet, egy kis élelmet, egy kamerát, egy hálózsákot és egy kisebb sátrat vitt magával az útra. Clifin a VB végeztével repülővel utazott haza, mert már nem maradt elég pénze a hosszú bringaútra, de most ismét gőzerővel a munkába veti magát, hogy legközelebb a tokiói olimpiára kerekezhessen el.

Címlapfotó: Francis Clifin

Hirdetés
ForrásSBS
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

1 hozzászólás

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet