Hirdetés

A 2019-es Giro d’Italia első mezőnyszakaszán ízelítőt kaptunk a vérbeli kerékpárversenyzésből: cudar, esős időjárás, szívós, támadószellemű szökevénysor és izgalmas sprint a nap végén.

Hirdetés

Ráadásul mindez rögtön egy viszonylag hosszú, 200 kilométeres szakaszon történt, amelynek elején Francois Bidard (Ag2r La Mondiale), Marco Frapporti (Androni-Sidermec), Mirco Maestri (Bardiani-CSF), Lukasz Owsian (CCC), Sean Bennett (EF Education First), Damiano Cima (Nippo-Vini Fantini), Giulio Ciccone és William Clarke (Trek-Segafredo) léptek el a mezőnytől. Előnyük 4 perc fölött tetőzött.

A nap második felében kijelölt két gyorsasági és két hegyi hajrán harcoltak egymással a szökevények a pontokért. Frapporti vitte az első és Cima a második részhajrát, a hegyi pontokat viszont a kék trikós Ciccone vadászta le, aki így megőrizte első helyét a legjobb hegyimenők versenyében.

A gyorsasági részhajrákért szerezett pontoknak viszont sok értelme nem maradt, hiszen a főmezőnyben sok sok sprinter várta éhesen a befutót, amit természetesen a szökevények befogásával értek el. A hajrában jó felvezetést kapott Caleb Ewan (Lotto Soudal), de Pascal Ackermann (Bora – hansgrohe) az út ellenkező oldalán nyerte a sprintet egy hajszállal Elia Viviani (Deceuninck – Quick Step) előtt. Ackermann nem csak élete első Grand Tour mezőnyszakaszát nyerte, hanem átvette a ciklámen trikót is. Primož Roglič a többi összetett esélyessel együtt érkezett a főmezőnyben, így megőrizte a rózsaszín trikót. A nap során két durva bukás is történt, de mindenki be tudta fejezni a versenyt, így nincsen újabb kiesőnk.

A 2019-es Giro d’Italia 2. szakaszának végeredménye és az összetett állása:


Kövesd velünk a 2019-es Giro d’Itala történéseit a flowcycle.hu/giro-2019 oldalon.

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet