A Romandiai Körverseny második napján Champéry-be látogatott a mezőny. A 172,1 kilométeres szakaszt végig szakadó esőben tette meg a peloton, így a cél vége előtt magasodó 1046 méteres átlagban 4,4 százalék meredekségű hegy különösen nagy izgalmakat tartogatott.

Hirdetés

A nap szökése lényegében a rajt ellövésének pillanatában kialakult: Sander Armée (Lotto Soudal), Marco Minnaard (Wanty-Groupe Gobert), Marcus Burghardt (Bora-Hansgrohe), Matbey Mamykin (Katusha-Alpecin), Oliveiro Troia (UAE Team Emirates) és Mekseb Debesay (Dimension Data) léptek el a barátságtalan körülmények ellenére. Remekül együtt dolgozott az ötös, de a győzelemre esélyük sem volt, az utolsó hegyen mindnyájukat befogták.

A tegnap bukó Van Garderen (BMC), a lottos Roglic és még sokan mások gondoskodtak arról, hogy a hegyet iszonyatos tempóban másszák meg, némi meglepetésre mégis egy nagy létszámú mezőny hajrázott az utolsó egy kilométeren. A rossz látási körülmények okozta káoszból a helyi menő, Michael Albasini (Orica-Scott) került ki győztesen. A verseny egyik nagy esélyese, Chris Froome (Team Sky) az ötödik helyen érkezett. A többi GC menő sem került hátrányba, Fabio Felline megtartotta a sárga trikóját.

A szakasz videós összefoglalója:

A Tour de Romandie második napjának összefoglalója:

Fotó: Tour de Romandie

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet