A ma rajtoló Romandiai Körversenyen a szakaszgyőztesen kívül Van Garderen szolgáltatta a meglepetést. A BMC amerikai versenyzője túlvállalt egy kanyart és elesett, mégsem került komoly hátrányba az összetettben.

Hirdetés

Ez köszönhető volt az esős, változó körülményeknek is, amelyek a Romandiai Körverseny prológját jellemezték. Svájc francia nyelvű régiójában a UCI központja mellett, Aigle-ben egy 4,8 kilométeres, éles kanyarokkal, kőfallal és körforgalmakkal tarkított pályán küzdöttek meg a World Tour versenyzői.

Az erőviszonyokat a változékony körülmények kicsit átrendezték, így történhetett meg, hogy a nem kimondottan időfutam menő Fabio Felline (Trek-Segafredo) nyerte a szakaszt, aki győzelmét Scarponinak ajánlotta. A második helyen a brit időfutam bajnok, Alex Dowsett (Movistar Team) zárt, akinek valószínűleg azon úszott el a győzelme, hogy elrontotta az utolsó kanyart.

Ilyen esőben várható volt, hogy valaki tényleg elesik: az áldozat ezúttal Tejay van Garderen (BMC – Racing Team) lett, aki egy bal kanyarban csúszott el. Csapata egész gyorsan reagált, így az amerikai gyorsan visszapattanva a kerékpárra csupán 34 másodperc hátrányban zárt, amivel még lehet esélye az összetettre is.

A legjobban egyébként ebből a szempontból talán Bob Jungels (Quick Step Floors) járt, aki 12 másodpercet kapott Fellinétől. Christopher Froome a is majdnem fél perc hátrányban zárta a napot.

Videós összefoglaló a prológról:

A 2017-es Romandiai Körverseny 1. szakaszának végeredménye:

Holnap már rögtön ezer méter fölötti hegyi befutós szakasszal folytatódik a Romandiai Körverseny.

Fotó: Tour de Romandie

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet