Megérkeztek a legnagyobb fagyok, de az igazán kemények továbbra is kitartanak. Igen, sajnos a rendőrök is…

Hirdetés

Van egy jó és egy rossz hírünk. Kezdjük a jóval. Talán már olvashattad Facebook oldalunkon a hírt, hogy Magyarországon elsőként hitelesítette csoportunkat a Strava, közelgünk is a 200-as létszámhoz. Ezzel hazánk második legnagyobb bringás közössége vagyunk az oldalon, nem sokára átvesszük a vezetést, nem győzzük megköszönni a támogatásotokat 🙂

Sajnos jutott egy szomorúbb hír is a hétre. Az extrém hideg közeledte még hagyján, az igazán kemény arcokat ilyen időben sem lehet levakarni a bringáról, ez már a korábbi Strava-híradókból is kiderült. Krisztináék viszont ott jártak pórul, ahol sajnos már sokan.

A képen óriási autóforgalmat látni, amit feltartanak a kerékpárosok.

Ha csak fejből megpróbálom felidézni, fél tucat ismertebb bringás jut eszembe, akiket az elmúlt egy évben már büntettek meg budakalászi Lupaszigeti utcában. Az indok a szokásos: a KRESZ szerint az úttal párhuzamos kerékpárutat kötelező használni (amennyiben nincs nyomvonal felfestve). Itt viszont alig több mint 1 kilométeres szakaszról van szó, amin rendkívül gyér autóforgalom van, és Budakalász felől érkezve teljesen életszerűtlen, hogy a bringaútra zavarják a kerékpárosokat. Mivel sportbringások által kedvelt útvonalról van szó (így lehet elkerülni a forgalmas és tiltótáblás 11-es utat, és a vele párhuzamosan futó, használhatatlanul rossz kerékpárút-szakaszt), a rendőrök/közteresek sajnos rákaptak a remek bevételi lehetőségre.

1,5 méter oldaltávolsággal előzz! – Hamarosan KRESZ módosítás?

Szerkesztőségünk több alkalommal is megpróbálta elérni, hogy szűnjön meg ez az igazságtalanság, de egyelőre úgy tűnik, hogy figyelmesen kell tekerni arrafelé, mert a kötelező kerékpárút-használat megszüntetéséhez KRESZ módosításra van szükség. Ezt pedig csak a választások után merik meglépni.

Hófúvás miatt lezárva

Fotó: Hattyár Dániel / Strava

A kemény téli időjárásban gyakran fordul elő vidéki összekötőutakon, hogy a szél és a havazás megközelíthetetlenné tesz bizonyos településeket. Egy kalandra vágyó bringásnak azonban nem szab határt egy ilyen tábla, Dani simán belement a fagyos halálba. Brr. Dani egyébként nem először bonyolódik extremitásokba, előző részünkben 3000 méteres kalandjairól számoltunk be.

Lehet hogy ma bringáztunk utoljára a hónapban?

Tripla 2-es

Pápai Ádámék (KONTENT – DKSI) ezúttal sem néztek rá a hőmérőre, 222,22 kilométerig meg sem álltak. Nem kell aggódni, a mutatványra elég volt alig több mint hat óra, ugyanis közel 35-ös átlagot raktak össze a srácok. Valószínűleg ehhez stéherezés kellett, de jelen esetben ez semmit sem von le a dolog sportértékéből. Főleg nem nulla fokban.

Kutyatámadás, majd kakastámadás túlélve

Viki továbbra is Mallorcán sütteti magát, amibe azért bőven belefér a mindennapos komoly sportfoglalkozás is. Időnként kalandokba is keveredik. Korábban az időjárással és a tájékozódással gyűlt meg a baja, legutóbb pedig egy kutya és egy kakas állta az útját.

150 km alatt már nincs is értelme kimenni?

Tenerife*

Fotó: Vock Mátyás / Strava

Ha eleged van a rossz időből, de nincs lehetőséged melegebb éghajlatra utazni, marad a görgőzés, vagy a görgő 2.0, a Zwift. Minket is meglep, hétről-hétre milyen sokan nyomjátok a virtuális biciklizést. A Zwiftben számos virtuális és valós pálya közül lehet válogatni, Mátyás viszont biztosra ment, és Tenerifén a Salamon-szigeteken tekert egy jót.

Címlapfotó: Hattyár Dániel – Strava


Szeretnél te is bekerülni a következő összeállításunkba? Csatlakozz Strava csoportunkba!

Hirdetés
Flowcycle szerzővel jelennek meg azok a tartalmaink, amelyeket a szerkesztőség közösen készített.

3 hozzászólás

  1. Gondolom egy Strava-snak nem kell mondani, hogy „stéherezéssel” mennyire kiszúr azokkal, akik saját erőből szereznek KOM-ot. De hajrá!

  2. Mi az hogy „hitelesített Strava-s csoport”?
    Érdekes az a 35-ös átlag ilyen időben.Jó időben 45-ös átlag lesz?
    A rendőrnek meg nem kell mindent észrevennie. De sejtésem szerint komolyabb ügybe nem mernek már belenyúlni így a bicósokat csesztetik. Tilosban, rosszul parkoló autókat nem mernek felelősségre vonni.Vagyis a jó……anyjukat.

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet