Bemutatták az elmúlt tíz év egyik legsikeresebb kerékpáros csapatának új mezét. Froome-ot, Thomast, Kwiatkowskit és a többieket mostantól fekete-piros mezben láthatjuk majd.

Hirdetés

A Team Sky az elmúlt évtizedben a Grand Tourok legdominánsabb szereplőjévé lépett elő. Hat Tour de France-t, egy Vueltát és egy Giro d’Italiát nyertek, és emellett számos egyhetes és egynapos győzelem fűződik a nevükhöz. 2018 decemberében mégis bejelentették, hogy a főszponzorok egy éven belül kihátrálnak a csapat mögül. A megoldás már 2019 márciusában megérkezett, Nagy-Britannia leggazdagabb embere, Jim Ratcliffe mentette meg a csapatot, aki a világ egyik legnagyobb vegyszereket, különböző műanyagokat és olajipari termékeket gyártó vállalatának, az Ineosnak a tulajdonosa. Napokkal korábban már megjelent egy videó, ahol a csapat jelenlegi legsikeresebb versenyzői mondanak köszönetet a Sky-nak az elmúlt tíz évért.

Május 1-jén azonban egy angol pubban, szinte titokban – tartva a demonstrálóktól – bemutatták a Team Ineos új mezét, ami az elmúlt évekhez képest elég fantáziátlannak tűnik, ráadásul kicsit hasonlít a CCC szerelésére is.

A névváltás már megtörtént a Romandiai Körversenyen is, de még sky-os színvilágú mezekben, Ineos logóval mennek a versenyzők.

Jim Ratcliffe azt nem árulta el, hogy meddig fogja támogatni a csapatot, csupán annyi derült ki, hogy hosszú távra tervez. Az új mez mellett a csapat rögtön bemutatta új kerékpárját is. Maradnak a Pinarellónál, de a legújabb fejlesztésű F12-es modellt fogják használni az utakon, amiről a GCN készíthetett egy videót is.

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet