A Flowcycle hasábjain többször is tárgyaltuk már a kerékpáros munkábajárást ösztönző lehetséges intézkedéseket. Járvány pozitív mellékhatásaként már az új kerékpársávok is lendítettek valamelyest a helyzeten, most úgy tűnik, hogy Budapest még határozottabb lépéseket fontolgat a konkrét anyagi támogatási lehetőségek felé.

Hirdetés

Karácsony Gergely főpolgármester a BudapestReStart beszélgetéssorozatban arról beszélt, hogy gondolkodnak egy olyan kerékpáros közlekedést támogató programon, amelyet Franciaországban is bevezettek.

A francia kormány 20 millió eurós programmal ösztönzi a karantén utáni kerékpár-használatot

A franciáknál 20 millió eurót (~7 milliárd forintot) különítettek el járvány utáni kerékpárhasználat elősegítésére. A támogatásból egy állampolgár 50 euró (~17 ezer forint) értékben javíttathatja meg a kerékpárját a francia kerékpárhasználók szövetsége által ajánlott és referenciaként elismert üzletekben és javítóműhelyekben. Karácsony a fentieknél konkrétabban nem beszélt a támogatás részleteiről, így egyelőre nem esett szó se a támogatás mértékéről, se a lehetséges bevezetés időpontjáról.

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet