Barbi hét év után új alakulatban, a német Ghost gyári csapatánál folytatja a versenyzést 2018-ban.

Hirdetés

A sokszoros és jelenleg is regnáló elit magyar XCO-bajnok, tavaly hazai sporttörténelmet író montis így nyilatkozott a bejelentésről a csapat sajtóközleményében: “Nagyon motivált vagyok és bízom benne, hogy a csapat profi hozzáállásával bizonyíthatom a bennem rejlő potenciált. Nagyon várom már az új szezont, jól éreztem magam az új csapattagokkal már az első találkozás alkalmával is. Alig várom, hogy bemutatkozhassak az új csapatom színeiben!

Barbi mondataival a csapat managere, Tom Wickles is egyetértett: „Barbi volt az álomjelöltünk, így örömünkre szolgál, hogy lehetőséget nyújthatunk neki. Biztosak vagyunk benne, hogy remekül illeszkedik majd a csapatba. Barbi extrém motivált és bízunk benne, hogy együtt egy új szintre léphetünk majd. Hosszútávú és sikeres együttműködésre készülünk.” – mondta Wickles, amit Barbi szerződésében szereplő 1+2 éves opció is igazol.

Barbi mellett a Ghost nem kisebb névvel erősített, mint a jelenlegi U23-as Európa- és Világbajnok Sina Frei. A svájci montist elképesztő eredményei ellenére egyelőre nem fogják széthajtani, 2018-ban továbbra is az U23-as korosztályban indítják majd.

A két új igazolás mellett a csapatban folytatja a holland olimpikon Anne Terpstra, a dán Malene Degn és a 2016-ban világbajnoki ezüstérmet szerző, 18 éves Lisa Pasteiner is. Velük kiegészülve a csapat szokás szerint Cypruson kezdi a szezont, majd márciusban a dél-afrikai Stellenbosch-ba utaznak, ahol MTB-világkupa első állomását rendezik majd.

Hirdetés
Flowcycle szerzővel jelennek meg azok a tartalmaink, amelyeket a szerkesztőség közösen készített.

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet