Valószínűleg már senki nem lepődik meg, hogy a bringások Dakarjának számító Cape Epicet is az új koronavírus miatt nem rendezik meg. Sajnos így Benkó Barbara debütálása is elmarad.

Hirdetés

A szervezők itt is egy nagy csapat, a Specialized önkéntes kiszállása után döntöttek úgy, hogy idén nem rendezik meg a viadalt. A Specialized döntése különösen annak fényében volt meghökkentő, hogy egyértelmű győzelemre esélyes párossal készültek a viadalra. Annika Langvad és Jenny Rissveds kettőséből előbbi már öt Cape Epicet nyert, ezzel a verseny történelmének egyik legsikeresebb versenyzőjének számít.

Az idei viadalon gyári csapatával Benkó Barbara is indult volna csapattársával, Anne Terpstrával, de végül a Ghost is kiszállt, még a verseny lefújása előtt. „Az elmúlt 24 óra kicsit káosz volt… Nagyon hálás vagyok a csapatunknak, az edzőinknek és a holland olimpiai bizottságnak, amiért az mi és családunk, hozzátartozóink, személyzet egészségét tartja szem előtt és gyakorlatilag megtiltották, hogy elinduljunk a Cape Epicen… Nem igen tudom még szavakba önteni, amit most érzek, sok éves álmom és az egész téli munkám, hogy a lehető legjobb állapotban álljak a rajtvonalmám és harcoljunk a győzelemért foszlott köddé pár óra alatt, de biztos vagyok benne, hogy a legjobb döntést hoztuk!” – fogalmazott Benkó Barbara a Facebookján, egyúttal felhívta a figyelmet arra is, hogy vigyázzunk egymásra.

„Ezúttal javaslom mindenkinek, hogy kerülje a pánikot, tartsa be az orvosok és az egészségügyi szakemberek (nem a média) utasításait, ne menjünk tömegbe és figyeljünk a higiéniára és idős családtagjainkra!”

A dél-afrikai Cape Epic az egyik legrangosabb többnapos mountainbike verseny, részletesebben itt olvashatsz róla. A verseny az eredeti tervek szerint március 15-én indult volna.

Útjára indult a bringás Dakar

Sorra maradnak el a nagy kerékpárversenyek az új koronavírus miatt. A hatodik szakasz után befejezik a Párizs-Nizzát, elhalasztják a Girót, a legtöbb hazai eseménynek is lőttek.

Címlapfotó: Cape Epic

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet