A napokban az ausztráliai Cairns-ben rendezik a hegyikerékpáros Világbajnokságot, ahol Benkó Barbara minden idők legjobb női elit eredményét hozta.

Hirdetés

A magyar válogatott már a korábbi futamokon is remekül teljesített. A csapatváltóban folytatva az elmúlt évek tendenciáját Magyarország az kilencedik helyen végzett Benkó Barbara, Dina Márton, Fetter Erik, Buzsáki Virág és Valter Attila összeállításban.

A junior nők egyéni versenyében is sikerült jó eredményeket elérni: Buzsáki Virág éppen lemaradva a top 10-ről a 11., míg Schmidel Regina a 14. helyen végzett. Az U19-es fiúk is végighajtották a versenyt, Fetter Erik és Kádi Tamás a 44. és az 53. helyen végeztek. U23-ban Valter Attila küzdött a top 20-as pozíciókért, ami össze is jött neki, a 20. helyen zárta első évesként a futamot.

A kilences szám a nők elit futamán tért vissza, ugyanis Benkó Barbara élete legjobb teljesítményét nyújtotta a világbajnoki futamon. Az első körben még az ötödik helyen haladt, végül nem sokat visszaesve a kilencedik helyet csípte meg a világbajnokságon, ami minden idők legjobb női magyar montis eredménye. Benkó Barbara így nyilatkozott a teljesítményéről:

„A rajtot jól sikerült elkapnom szerencsére és jól is éreztem magam az első körben, gondoltam is magamban, hogy na ez ma egy jó nap lesz. A második körben aztán az egyik ugratón valahogy leesett a láncom és ott elment egy sor, akivel közlekedtem az 5. hely környékén. Meg kellett állnom de egész gyorsan elhárítottam a hibát és onnan csak arra gondoltam hogy akkor megyek a saját tempómban és meglátjuk ez mire elég. Szerencsére sok mindenre elég volt, számszerűleg a 9. helyre. Nagyon örülök ennek az eredménynek, mert elég mélyről indultam, utazás napján elég negatív híreket kaptam ami a jövőmet illeti, úgyhogy ez kicsit rányomta a bélyegét az itt töltött időre. Arra viszont büszke vagyok hogy inkább csak feltüzelt, mint lehúzott, de tény, hogy egy nehéz menet volt. Nagy köszönettel tartozom a magyar csapatnak, edzőmnek, Lengyel Tamásnak, akinek legalább annyi érdeme és munkája van ebben, mint nekem, illetve annak a kevés embernek aki közel áll hozzám és mindig mellettem áll!

A nők versenyét végül a svájci Jolanda Neff nyerte meg, aki már az utolsó világkupa futamon is bizonyította, hogy remek formában van.

A férfi elit futamon ismét svájci siker született. Nino Schurter hatodik világbajnoki címét szerezte meg, Parti András az 53. helyen végzett.

Hirdetés
Flowcycle szerzővel jelennek meg azok a tartalmaink, amelyeket a szerkesztőség közösen készített.

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet