A szokásos párizsi körözésen a Quick-Step verhetetlen volt, Sam Bennett pedig második szakaszát nyerve húzta be a zöld trikót.

Hirdetés

A szombati, drámai fordítást hozó időfutam után nem maradt más hátra a 2020-as Tour de France mezőnyének, mint a hagyományos párizsi körözés a 21. szakaszon. A zöld trikóért zajló küzdelem korábban már gyakorlatilag eldőlt, a sprinterek azonban még egyszer összecsaphattak a számukra legfontosabb szakasz megnyeréséért.

A szakasz a szokásos ünnepléssel és gurulással kezdődött, ahogy a megkülönböztetett trikósokkal az élen a mezőny elindult a főváros felé. A tempó aztán Párizsba érve kezdett növekedni, a Champs-Elysees-n pedig beindultak a szokásos támadások is. Az általában reménytelen szökésre ezúttal 4 versenyző, köztük Max Schachmann (Bora-Hansgrohe) és Greg Van Avermaet (CCC) vállalkozott, a mezőny azonban bedarált minden próbálkozót.

A hajrát a Quick-Step sora vezette fel nagyszerűen Sam Benettnek, az ír sprinter pedig tökéletesen fejezte be a munkát, második szakaszát behúzva megérdemelten nyerte meg a zöld trikót is. A második helyre a világbajnok Mads Pedersen (Trek Segafredo) a harmadikra pedig Peter Sagan (Bora) jött be.

Az összetettet a tegnapiaknak megfelelően Tadej Pogacar (UAE) nyerte, minden idők második legfiatalabb győzteseként, alig 22 évesen. Ráadásul emellé a fehér trikót és a hegyi pontversenyt is bezsebelte, utoljára Eddy Merckx szerzett három trikót egy Touron.

Hihetetlen három héten vagyunk túl, de nincs megállás, holnap a Wattmérőben máris jelentkezünk a történtek elemzésével, egy hét múlva pedig már a világbajnoki címért versenyez majd a mezőny Imolában.

A 2020-as Tour de France 21. szakaszának végeredménye és az összetett állása:


Címlapfotó: A.S.O. / Pauline Ballet

Hirdetés

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet