Koppenhágából rajtol majd a 2021-es Tour de France. A bejelentéssel tovább szűkült a tervezett budapesti Grand Tour helyszínek köre. Francia Körverseny még sosem rajtolt ennyire északról.

Hirdetés

Először dán és francia lapok hozták le az információt, aztán maga a dán pénzügyminiszter, Kristian Jensen is tweetelt róla, de a híreket aztán gyorsan törölték, majd egyes cikkeket újra publikáltak. Jensen ma újra kitweetelte a szenzációt, majd a Tour de France hivatalos oldalán is megerősítették az információt.

Nagy Körverseny eddig csak egyszer, 2012-ben rajtolt Dániából, akkor Herningből startolt a Giro d’Italia. Már akkor sem először rendeztek a dánok komoly kerékpáros eseményt, hiszen 2011-ben Koppenhágában volt az országúti kerékpáros világbajnokság. Koppenhágát szokás kerékpáros fővárosnak nevezni, hiszen a közlekedők 41%-a kerékpárral intézi az ügyeit.

2021. július 2-án Koppenhágában egy 13 kilométeres sík időfutammal kezdődik majd a verseny, ezután Roskilde és Nyborg között egy 190, aztán Vejle és Sønderborg között egy 170 kilométeres szakaszt rendeznek még Dániában, ahol a szeles időjárás forgathatja majd fel a peloton életet. Ezután a hosszú transzfer miatt pihenőnapot tart majd a karaván.

A bejelentéssel egyre kevesebb opció maradt nyitva a lehetséges budapesti Grand Tour rajt előtt, hiszen 2020-ban Nizzából indul a Tour, míg a Vuelta ugyanebben az évben Utrechtből startol. A 2020-as Giro rajt még kérdéses, Budapest mellett Wales és Marseille pályázik a rendezésért. 2021-ben Szicília tűnik esélyesnek a Girónál, a Vuelta esetében pedig Yorkshire-ről pletykálnak.

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet