Milyen érvek ösztönzik elsősorban arra az embereket, hogy az elektromos kerékpárt válasszák? Erről jelent meg egy felmérés az NITC kutatásában, amiben közel 1 800 észak-amerikai osztotta meg az eddigi tapasztalatait.

A felmérésben rengeteg érv hangzott el, hogy miért választották az elektromos kerékpárt. Néhányan a pozitív hatások mellett említették, hogy így elkerülhetik a parkolási díjakat és a forgalmat, míg mások az egészségügyi előnyeit, valamint a fittséget is kiemelték.

Hirdetés

A válaszok során egy elsődleges, valamint egy másodlagos és harmadlagos okot kerestek arra, hogy mi ösztönzi az embereket az elektromos kerékpárok vásárlására, vagy arra, hogy áttérjenek e-bike-ra. A megkérdezettek

  • 20%-a vélte úgy, hogy ez egy költséghatékonyabb forma (ez volt az elsődleges tényező),
  • 22%-uk állította, hogy elektromos kerékpárt vásároltak a hosszabb utazáshoz,
  • 27%-uk döntését az is megingatta, hogy milyen területen élnek (hegyes, dombos régiók, stb.),
  • a kerékpáros családok 8 és 16 százaléka nyilatkozta, hogy szívesen tartanak lépést, vagy indokolja ezt az egészségügyi állapotuk.

Hogy milyen akadályok adódtak, ami befolyásolta a hagyományos kerékpározást, arra a válaszadók

  • 54%-a azt reagálta, hogy a hegyek megakadályozták őket a céljaik elérésében,
  • míg 40%-uk a távolsági akadályokat említette,
  • 17%-uk pedig kitért arra, hogy a rakományok szállítását ez megnehezítette.

A fenti adatokon túl a kutatás talán legmegdöbbentőbb következtetései akkor születtek, amikor arról kérdezték a résztvevőket, hogy mennyiben változtatta meg az autózási szokásaikat az e-bike-ok használata. A megkérdezettek 28%-a állította, hogy autós utazásait váltja ki elektromos kerékpárral. Több mint 70% gondolja úgy, hogy ha nem lenne e-bike-juk, akkor valószínűleg autóval közlekednének a városban.

Hirdetés
VIACycling Industry

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet