Nemzetközi edzőközpont, mix váltó versenyhelyszín, valamint fedett multifunkcionális komplexum, azaz Nemzeti Triatlonközpont építését tervezik a Magyar Triatlon Szövetség és a Lupa-tó közötti megállapodás alapján.

A Magyar Triatlon Szövetség tájékoztatása szerint jelenleg két olyan fejlesztésről van szó, amelyek szorosan kapcsolódnak ahhoz a koncepcióhoz, amelyet a szövetség a 2016-2024 közötti sportágfejlesztési stratégiájában határozott meg – számolt be a szövetség az mfor.hu portálnak.

Hirdetés

Egy korábbi közlemény szerint a központ “az egész régióban, sőt Közép- és Kelet-Európában, de még Oroszországban” is egyedülállónak fog számítani.

A két fejlesztés a tervek szerint 2018-ban, valamint 2020-ban készülhet el. A céljuk az, hogy “a tokiói Olimpiát olimpiai pontszerzéssel vagy pontok szerzésével, a párizsi olimpiát pedig pontszerzéseken túl dobogós helyezéssel zárja a magyar válogatott. A Nemzeti Triatlonközpont és a Lupa-tavi edzőközponton túl, ezt követően 2024-ig további három helyszínre tervezünk edzőközpontot és professzionális versenyhelyszínt létrehozni: Tisza-tó, Velence és Balaton.”

A szövetség további tájokoztatása szerint a Lupa tavi komplexum versenyuszodát, kerékpárpályát, kardió és erőnléti edzőtermet, valamint magaslati házat is fog tartalmazni, utóbbiban edzőmedencével, futópadokkal és kerékpár-szimulátorokkal.

A várható kiadásokra nem válaszolt a szövetség. Az új edzőközpontok és a professzionális versenyhelyszínek azonban 6 milliárd forintból valósulhatnak meg.

A Lupa-tó 25 százaléka a tavalyi évben került a Sziget Fesztivál volt tulajdonosához, Gerendai Károlyhoz. A budakalászi önkormányzattól 118 millió forintért kelt el a terület.

Címlapfotó: illusztráció

Hirdetés
Forrásmfor.hu

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet