A vártnál kisebb csata alakult ki a bergeni országúti világbajnokság elit férfi időfutamán. Persze, a várakozásoknak megfelelően GT-győztes vitte a pálmát, na, de ki?

Hirdetés

A pálya a maga 31 kilométerével egyáltalán nem tűnt soknak egy elit férfi időfutamhoz képest, azonban a kanyargós útvonal végén egy 3,4 kilométer hosszú, átlagban 9,1 %-os meredek kaptató várta a bringásokat.

A Mount Floyen hegy meg is tette a hatását, a címvédő Tony Martin például csak a kilencedik lett. Chris Froome is nagy esélyesnek számított, azonban a nála másfél perccel később rajtoló Tom Dumoulin akkora időt ment, hogy majdnem hátba vágta az idei Tour és a Vuelta győztesét. Dumoulin természetesen meg is nyerte az időfutamot, Froome végül csak harmadik lett, a remek időfutammenő Primoz Roglic lett a második.

Az újdonsült szivárvány trikóssal, egyedül Rohan Dennis tudta felvenni a kesztyűt. Az ausztrál féltávnál még 10 másodperces távolságban volt, de végül a nyálkás úton elesett és csak a nyolcadik lett.

A 2017-es bergeni országúti világbajnokság elit férfi időfutamának végeredménye:

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

1 hozzászólás

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet