Az amerikai Bakersfield környékén rendeznek egy olyan kerékpárversenyt, ami – hogy is fogalmazzunk – nem éppen szokványos körülmények között zajlik.

Hirdetés

A Rock Cobbler lehetne csak egy a sok kerékpárverseny közül, és a rajt pillanatában még valóban úgy is látszik. Főként országútis arcok gyülekeznek az aszfalton, de szélesebb gumikkal, tárcsafékkel, sokan cyclo-cross bringával. Igen, ide a legjobb választás egy jó gravel bike, hiszen az útvonal javarészt döngölt, poros földutakon, kegyetlenül meredek domboldalakon halad, néha patakokon át vezet, de ez még mind semmi!

Akadnak olyan részek, ahol futóhomokot kell legyűrni és ha még ez sem lenne elég, a szervezők megdobálnak strandlabdákkal is. Ahhoz, hogy hivatalosan is teljesítsd a távot, ellenőrzőpontokon kártyákat kell gyűjteni, amit sokszor csak akkor adnak oda, ha lenyomtál tíz fekvőtámaszt. Idén még tovább mentek a szervezők, ezúttal valakinek a kertjén, majd, ha már ott voltak, a komplett lakásán kellett áthajtani. A tulajdonos taco jelmezben, sört osztogatva szurkolt a kerékpárosoknak.

A Rock Cobblert minden évben februárban rendezik, és a hülyeségek mellett tényleg egy valódi kihívásokat tartogató verseny, hiszen a táv 144 kilométer, miközben 2000 méternyi szintet is le kell küzdeni.

Hirdetés
Flowcycle szerzővel jelennek meg azok a tartalmaink, amelyeket a szerkesztőség közösen készített.

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet