Hirdetés

A Tour utolsó pihenőnapja után váratlan események történtek a szakasz első felében. Végül a helyzet rendeződött is újra hazaért egy szökés.

Alig negyed órája lőtték el a rajtot, amikor farmerek szalmabálákkal torlaszolták el a mezőny útját. A versenyt megállt, a rendőrök pedig könnygázzal oszlatták fel a tömeget, amiből sok versenyző, köztük Froome, Thomas és Sagan is jócskán kapott, sokan látogatták meg az orvosi kocsit emiatt. Nagyjából negyed óra után a rendőröknek sikerült kontrollálniuk az eseményeket, így a mezőnyt újra útjára engedték.

Hirdetés

Ez után sorozatosak voltak a szökési kísérletek, de sokáig kellett várni, míg a mezőny elengedett végre egy csoportot. 105 kilométer telt el a 218-ból mire egy nagy létszámú szökés kovácsolódott az élen. Köztük ott tekert Domenico Pozzovivo (Bahrain Merida), a pöttyös trikós Julian Alaphilippe és Philippe Gilbert (Quick-Step Floors), Adam Yates (Mitchelton Scott), a fehér trikós Pierre Latour (AG2R), Bauke mollema (Trek Segafredo) és Robert Gesink (Lotto NL Jumbo) is.

Gilbert a Col de Portet-d’Aspet hegyen betámadta a szökést és több mint egy perces előnyt harcolt ki magának, azonban sajnos a belga óriásit bukott a lejtmenetben. Gilbert összevissza horzsolta magát, és bár visszaült a kerékpárjára és befejezte a szakaszt, holnap már nem lesz ott a Tour rajtjánál.

Innentől kezdve csapattársán, Alaphilippe-en volt a sor, hogy dicsőséget hozzon a Quick-Stpenek, ami össze is jött neki – még ha egy kis szerencsével is. A Col du Portillon hegymenetében még úgy tűnt, hogy Adam Yates örülhet majd a nap végén. A brit több mint 20 másodperces előnyt harcolt ki magának a hegytetőig, de maradék 10 kilométeres lejtmenetben bukott és bár hamar visszaült a kerékpárjára, Alaphilippe levadászta a lepattanót és könnyedén nyerte második szakaszát a 2018-as Touron.

Az esélyesek közül Mikel Landa támadott a Portillon lejtmenetében, de sokáig nem jutott, főleg hogy a ritmusváltásban lemaradt csapattársa Quintana is. Végül a top 10 együtt érkezett a célba, így az összetettben nincsen változás. Latour a szökésnek köszönhetően nagyot lépett előre a fehér trikóban, Sagan matematikailag megnyerte a zöld trikót, csak be kell érnie Párizsba.

A 2018-as Tour de France 16. szakaszának végeredménye és az összetett állása:


Címlapfotó: A.S.O / P.Ballet


Kövesd velünk a 2018-as Tour de France történéseit! Mindent megtudhatsz a versenyről a flowcycle.hu/tour-2018 oldalon!

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet