A Quick-Step Floors, ahogy a szezonban már sokszor, ismét hibátlan munkát végzett, első számú emberüknek csak be kellett fejeznie a munkát. Az összetett éllovasai azonban nem várt problémával találták szembe magukat.

Jesus Ezquerra (Burgos-BH) és Tiago Machado (Katusha Alpecin) voltak a szerencsések, akik a Vuelta első pihenőnapja után rögtön szökésbe keveredhettek. A páros közel 140 kilométert tekert együtt az élen, Ezquerra az utolsó 30-ra már egyedül ment tovább.

Hirdetés

A spanyolra rámosolygott a szerencse. Pontosabban mások szerencsétlensége, hiszen több esélyes is defektet kapott. Quintana, Kelderman és a vörös trikós Simon Yates is a pórul jártak között volt, de végül gond nélkül felzárkóztak a mezőnyre. A peloton gyorsan be is gyújtotta a rakétákat és 9 kilométerrel a cél előtt utolérték Ezquerrát. Innentől a Quick-Step diktálta az eseményeket.

Egy ponton meg is próbálták leszélezni a mezőnyt, de végül tömeghajrában dőlt el a győzelem sorsa. Mintaszerű felvezetés után Elia Viviani második szakaszát nyerte a 2018-as Vueltán. Az olasz bajnok Sagant és Nizzolót sprintelte le a győzelemért. Az összetettben fontos versenyzők együtt érkeztek a mezőnnyel, így nincs változás, Simon Yates a vörös trikós.

A 2018-as Vuelta a Espana 10. szakaszának végeredménye és az összetett állása:

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet