Hirdetés

Nem sikerült megtörni se a rózsaszín trikóst, se a Movistart. Sőt, már két kék mezes áll a dobogón, így a Eusebio Unzué csapata közel a teljes taroláshoz a 2019-es Girón.

Hirdetés

A Feltre-Croce d’Aune és Monte Avena közötti 194 kilométeren már az első emelkedőn megrostálta a mezőnyt az Astana. A szakasz további részében a Movistar kontrollálta a mezőnyt: az utolsó két hegyen a rendkívül jó erőben lévő Carapaznak még arra is volt energiája, hogy csapattársát, a spanyol Mikel Landát segítse.

Mivel az eddigi harmadik, szlovén Primoz Roglič leszakadt – 54 másodperc hátránnyal ért célba –, Landa a harmadik helyre lépett előre az összetettben. Az olasz Vincenzo Nibali az utolsó kilométereken kétszer is támadott, ám nem bírt a Movistar kerekeseivel. A szakaszgyőzelemért vívott sprintben végül Pello Bilbao megelőzte Landát. Az Astana bringása így második szakaszát nyerte ezen a Girón

A nap krónikájához tartozik, hogy a legjobb fiatal versenyzőnek járó fehér trikót viselő Miguel Ángel Lópezt feldöntötte az út szélén futó egyik néző, így a kolumbiai közel két percet kapott az élcsoporttól

Vasárnap 17 kilométeres veronai egyéni időfutammal zárul a 102. Giro d’Italia, ahol a movistarosok életük időfutamát kell, hogy fussák, ha megakarják tartani a bravúros helyezéseiket.Carapaz a dupla ilyen hosszú kilencedik szakasz időfutamán egy percet kapott Nibalitól, így elviekben nincs veszélyben a rózsaszín trikója. Landa viszont nincs biztonságban, ő három percet kapott az ominózus szakaszon Roglič-tól, így elég kicsi az esélye, hogy a jelenlegi 23 másodperces előnyéből bármennyit is megtart.

A Sky már Ineos néven fut, de még mindig Pinarello bringákkal versenyeznek. Lesd meg a csapatszínekben pompázó bringákat ide kattintva (x).

A 2019-es Giro d’Italia 20. szakaszának végeredménye és az összetett állása:


Kövesd velünk a 2019-es Giro d’Itala történéseit a flowcycle.hu/giro-2019 oldalon.

Hirdetés

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet