Egy indiai srác megelégelte, hogy az apja nem tud neki robogót venni, úgyhogy kezébe vett néhány szerszámot…

Hirdetés

Rajesh Nayak könnyedén megoldhatta volna a helyzetet, ha robogóra vagy más belső égésű motorral hajtott járműre ül, ahogy azt sokan teszik Indiában, azonban a család anyagi helyzete nem tette volna lehetővé, hogy kifizesse a már arrafelé sem annyira olcsó benzint. Meg különben is, mérnökként végzett, egy ilyen probléma megoldása bagatell.

Ekkor jött az ötlet, hogy rozoga biciklijéből napelemek és akkumulátorok segítségével napenergiával hajtott e-bike-ot készít. Nayak összesen 48 ezer forintot és két hónapnyi fejlesztési időt szánt az építésre, végeredményben pedig egy olyan biciklit készített, ami elektromos rásegítéssel 30 km/h-s sebességre képes. Az apuka most már örülhet, Nayak pedig szívesen továbbfejlesztené találmányát, amennyiben az indiai kormány segédkezet nyújt.

Hirdetés
ForrásOrissapost
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet