Zalakaroson belül új versenyközponttal, kibővült kerékpáros expóval és egy, az eddigieknél még hosszabb és nehezebb maratoni távval várja a kerékpározás rajongóit a MAPEI Tour de Zalakaros 2021. szeptember 24-26. között.

Hirdetés

A Spirit Auto – ŠKODA Országúti Maraton (166 km), a VILLTEK Teljesítménytúra (60 km) és a Karos Spa Kis-Balaton Családi Bringatúra (33 km) (14 éven aluliaknak ingyenes az indulás) útvonalain tekerhetnek a bringások a három napos zalai kerékpáros fesztivál zárásaként és csúcspontjaként vasárnap. A közép és hosszútávosok rajtcsomagjaiban ezúttal egyedi MAPEI Tour de Zalakaros ajándéktárgyak kapnak helyet, míg a rövidtávon túrázóknál marad a jól bevált emlékpóló.

/ FOTÓGALÉRIÁK kedvcsinálónak a 2020-es eseményről ITT.

A résztvevői visszajelzések és időeredmények alapján úgy éreztük az eddig megszokott 133 km-es táv az indulók nagy részének már viszonylag könnyen teljesíthető volt. Mondhatni, már sokan elég erősek és nagyobb kihívást keresnek. Ráadásul a legtöbben évről-évre visszajáró vendégeink, így nem árt időnként megújítani a pályákat. Szerettünk volna a Spirit Auto – Škoda országúti maratoni futamnak egy olyan útvonalat találni, ami felveszi a versenyt a nagy nyugat-európai maratonokkal hosszban és kihívásban is. Szerencsére, a megyében egy olyan részen történt jelentős útjavítás, amit be tudtunk kapcsolni a maraton útvonalába úgy, hogy a legendás gelsei és börzöncei emelkedőket ne kelljen kihagynunk! A táv így 30 km-rel lett hosszabb, összesen 166 km és 1500 méter szintkülünbség vár az indulókra. Az új szakaszon megmászásra kerül a bázakerettyei hegy, valamint a pusztamagyaródi tüköraszfaltos erdei utat a nyugati irányból (hosszabb hegymenettel) kell abszolválni. A hosszabb táv miatt új frissítő állomásokat is beraktunk, a menetidő körülbelül 1 órával lesz hosszabb az indulóknak, mint amit 2020-ban teljesítettek. Gyönyörű új tájakon visszük a pályát, reméljük mindenki nagy megelégedésére.” – mondta a maraton nyomvonalának változásáról Szilasi László, versenyigazgató.

Szombaton, azaz szeptember 25-én a négy vagy öt fős céges csapatoknak 2021-ben is a Szabadics Ride Company Challenge céges időfutamverseny lesz a kihívás, 36 km-es távon a Kis-Balaton körül. A versenynap exkluzív környezetben, díjkiosztó vacsorával zárul a Hotel Mendanban.

A gyerekeknek szintén szombaton rendezik izgalmas körpályán a zalakarosi termáltó partján, több korcsoportban a Zobori Kid’s Ride by KROSS gyerekversenyt, a nevezés minden korcsoportnak INGYENES.

Az összes futam rajtcsomagjának közös pontja, hogy a nevezők INGYENESEN látogathatják meg a zalakarosi élményfürdőt a teljes hétvége során egy alkalommal.

A 2021-as MAPEI Tour de Zalakaros futamaira az internetes előnevezés elindult az esemény weboldalán, ahol útvonaltérképek, rajtcsomag-információk is elérhető. Az előnevezés esetén már csak bankkártyás fizetésre van lehetőség, mindkét fél dolgát megkönnyítve a banki átutalást (és az ezzel járó jelentős mennyiségű adminisztrációt) eltöröltük.

A különböző futamok programjai és kiírásai:

További elérhetőségek:

– E-mail: info@tourdezalakaros.hu

– Facebook: www.facebook.com/tourdekaros

– Web: www.tourdezalakaros.hu

(x)

Hirdetés

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet