Mindig tiszta, és csillogó bringával szeretnéd szelni az erdőt, hegyeket-völgyeket? Még ha a várost, vagy az országutat választod, akkor is gondolnod kell a bicikli rendszeres tisztítására. Ehhez nyújtanak kiváló megoldást a környezetbarát kerékpár tisztítószerek, amelyek nemcsak a tisztaságért, hanem a környezetért is felelősek.

Nem titok, hogy a vegyszermentes megoldásoké a jövő. Ennek fényében egyre nagyobb a kereslet a természetbarát tisztítási alternatívákra. Keresd te is a speciális összetevőjű tisztítófolyadékokat és spray-ket! Specifikus, és biológiailag lebomló tisztítószereket kínálnak például a következő gyártók: XLC, Green Oil, Weldtite, Joe’s No-Flats, Cleanne, Muc-Off stb.

Hirdetés

A környezetkímélő termékek fontos tulajdonsága, hogy a lemosásukkor sincsenek a környezet terhére, 100%-ig lebomlanak. Tehát ha élővízbe, csatornába, természetbe kerülnek, környezetbarát módon viselkednek. A környezetbarát tisztítószerek általában vízben oldódnak, és nem károsítják a fém alkatrészeket sem. Emellett nem hagynak zsíros foltot sem maguk után.

Jó, ha erre is figyelsz: hiába környezetkímélő a tisztítószer, ha a kenőanyag nem, és mosáskor, vagy egy nagyobb esőzéskor a földön, a talajon végzi. Legyünk erre is figyelemmel, amennyire lehetséges!

Olvasd el alaposan a címkét!

Azt, hogy a vásárolni kívánt tisztítószer környezetbarát, különböző jelölések, és feliratok jelzik a dobozon. Ha ezeket látod, az adott terméket nyugodt szívvel teheted bele a kosaradba.

Honnan tudhatod, hogy az adott kerékpár tisztító környezetbarát?

  1. Növényi alapanyagokból tevődik össze. Pl.: szódabikarbóna, ecet, alkohol, repce, lenmag, napraforgómag, aloe vera, mandulaolaj.
  2. Gyors lebomlása közben nem szennyezi a környezetet.
  3. Bőrbarát termék. Nem, vagy csak kis mértékben tartalmaz tartósítószert és illatanyagot.
  4. Nem tartalmaz kőolajalapú felületaktív anyagokat, szerves halogén vegyületeket, foszfátot, borátot, formaldehidet, EDTA-t, trópusi pálmaolajat.
  5. Nincs benne állati eredetű összetevő.
  6. Fenntartható, energiatudatos gyártás során készül (megfelel például az EMAS, az ISO 5001, és az A.I.S.E. előírásainak).
  7. A palackok újrahasznosított műanyagból készülnek.

Válassz te is környezetbarát kerékpár tisztítószereket, és méltán lehetsz majd büszke a bicajod természetes csillogására!

Hirdetés

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet