Idén 13. alkalommal adták át az Eurobike Awards díjakat. Ezúttal a 458 jelentkezőből 43 győztest hirdettek ki. A termékeket az Eurobike vásárán is bemutatták. Mutatjuk a kiemelt díjakat.

Eurobike Arany-díj 2017 győztesei

Kiegészítők

LocLock

Hirdetés

A design a The Bicycle Laboratory jóvoltából készült. Az új generációs utcai bringatámasznak szánt megoldás az egyszerű acél megoldásokhoz képest sokkal szebb, és anyagában is kerékpárosbarát, hiszen nem karcolja meg a vázat, valamint a tisztítása is jóval egyszerűbb, mint a legtöbb kerékpártartó esetében. Elhelyezése gyorsan elvégezhető egy erre kialakított külön eszköz segítségével.

Bicycle Carrier

A piac legkisebb és egyben a legkönnyebb kerékpárhordozó eszközeként említik az Adlerwerke találmányát, amely a vélemények szerint kivételes tartóssággal és stabilitással rendelkezik. A kerékpár rögzítésére három lehetőség is adott, a hátsó kerékhez, a nyereghez, valamint a vázhoz illesztve. Emellett, ha minden igaz, akkor a bicikli le- és felszerelése sem okoz különösebb technikai bonyodalmat.

Felszerelések

Magic Parka

Kis túlzással nevéből adódóan következtethetnék arra, hogy itt tényleg valamiféle varázslat történt a Tucano Urbano elképzelése alapján, annyi funkcióval rendelkezik ez a kabát, de itt azért még nem tartunk. Elvileg nem csak jól néz ki, de esőkabátként is megállja a helyét, tehát víz- és szélálló, ugyanakkor levehető termikus belső béléssel is rendelkezik. Emellett rejtett fényvisszaverő anyaggal is el van látva a hát és a csukló részén. A kapucni része pedig állítható, hogy bukósisakkal és anélkül is tudjon benne közlekedni a kerékpáros. Sőt, még női változatban is kapható.

Versenykerékpárok

Skeiron

A képen illusztrált kerékpárt a Van Nicholas tervezői készítették. Elmondásuk szerint műszakilag az egyik legfejlettebb közúti kerékpárjukat alkották meg a Skeironnal. A díj kiosztásakor a zsűri a retro design modern megoldásokkal való ötvözését emelte ki, mint amilyen a rejtett kábelelvezetés és a különösen aero tárcsafék használata.

Kerékpár alkatrészek

Rohloff E-14

A motor és a sebességváltó rendszer a Rohloff E-14 esetében jól szinkronizált és könnyedebb váltási folyamatot ígér, amely elegáns, gyors és hatékony kivitelezést biztosíthat. A Multi-Shift lehetővé teszi három sebességfokozat átváltását egyetlen sorozatban, mindkét irányba. Emellett vezeték nélküli, automatikus és előre beállított váltásra is képes. A termék nevét máskülönben a vállalat neve (Rohloff AG) ihlette.

evation

Egy innovatív hajtásrendszer a Fazua által, ami a hagyományos kerékpárok súlyával párosul egy erőteljes, igény szerint motoros támogatással együtt. A The Drivepack, ami a motort, az elektronikát, valamint az akkumulátort tartalmazza, összesen 3,3 kg-ot nyom. A rendszer kompakt méretei lehetővé teszik, hogy a gyártók relatíve könnyedén alakítsák át bármily terméküket pedelec-ké.

Városi kerékpárok

Mokumono

A Mokum Mono BV ötletgazdái hiszik, hogy ideje újratervezni, modernizálni és automatizálni a kerékpár gyártási folyamatát. Ennek az új műveletnek az útját a vállalat tervezői a robotikában látják és az eljárás automatizálására összpontosítanak, alaposan végig követve a gyártási folyamatot. A Mokumonot is már robotok által alkották meg.

Eurobike Zöld-díj 2017 győztese

Kerékpár alkatrészek

GREEN COMPOUND (Road Cruiser)

A Schwalbe által megalkotott kerékpárgumi többek között nagyrészt újrahasznosított gumitermékekből (pl.: gumikesztyű, ajtószigetelés, illetve tömítés) készült. Elmondásuk szerint ez a módszer kevesebb energiát és nyersanyagot igényel a gyártás során. Kialakítása dinamikus, új profilt eredményezett, kiemelkedett középső futófelülettel.

Az Eurobike Awards 2017 további győztesei:

Kiegészítők

E-GLOVE2
ML MonkeyLight 100 Lux Set CONNECT
Giro VANQUISH™ MIPS HELMET
Livall BH51
Indra speed pedelec helmet
OPOSSUM
FLECTR ZERO
PROFRAME HELMET

Felszerelések

DBX 3.5 Neckbrace
D2Z Encapsulator Suit™
IntelliSeal™
X-Comfort Zone
STADTWANDLER Sakko / Business Jacket
NEO CLASSIC RAIN JACKET “WECHSELHAFT”
Bioracer Cooling Top
Paragon Bib
Comete Ultimate

Elektromos kerékpárok és pedelec

Packster 40 – Crossover eCargo Bike
Altitude Powerplay
Klever X-Speed

Városi kerékpárok

Gustav

Cross

Roadlite CF

Mountain Bikes

Stoll Bike R1

Verseny kerékpárok

Wilier Cento10NDR

Kerékpár alkatrészek

GW Switch Lever System
Vector 3
ROTOR UNO CASSETE
Crafty Post
SUPERNOVA M99 MINI

Start-Up

MTBNB
COWBOY
Påhoj
LINKA Smart Bicycle Lock
Rondo RUUT CF1

Hirdetés

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet