A belvárosi áruszállítás reformját hozhatja a Cargonomia új kezdeményezése.

Hirdetés

Az elmúlt évek slágertémája a különböző közösségi rendszerek terjedése. Egyre több Bubi-állomás épül, már két autómegosztó szolgáltatás is elérhető a fővárosban, és most egy teljesen új szereplő lép a piacra.

Havi 22 millió Ft társadalmi hasznot hoz a Bubi

Az erzsébetvárosi székhelyű Cargonomia összegyűjtötte partnereit, így 2018 márciusától a város számos pontján lehet teherbicikliket kölcsönözni akár egy teljes napra. A foglalásokat a közteherbringa.hu oldalon lehet intézni, a kölcsönzés díja pedig a Cargonomiától megszokott módon becsületkasszás rendszerű.

A különböző teherbiciklikkel akár százkilós terheket is el lehet szállítani a városban anélkül, hogy ehhez autót kellene használni, vagy bérelni.

Mi az a Cargonomia?

A Cargonomia három, már létező, társadalmi és környezeti szempontból felelősen működő szervezet közti együttműködés. Ez a három, Budapesten vagy annak közelében tevékenykedő szervezet a Cyclonomia ‘Csináld magad’ kerékpárműhely; a biozöldségeket termelő és azt dobozrendszer segítségével elosztó Zsámboki Biokert; valamint a fenntartható városi közlekedés elkötelezett híve, a Kantaa teherbiciklis futárszolgálat.

További részletek a cargonomia.hu-n.

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet