A hétvégén rendezték a 2017-es országos bajnokságok mezőny futamait, ahol a terepnek javarészt megfelelő eredmények születtek, azonban voltak érdekességek is.

Hirdetés

A tükörsima ibrányi körpályán korcsoporttól függően 44,4-177,6 km várt a versenyzőkre. Az első igazán érdekes momentum az U19-es lányok futama volt, ahol végül eredményhirdetés volt, de bajnoki trikót nem osztottak. A versenybíróság “komolytalan versenyzés” címszóval nem osztotta ki a magyar színű mezt. Nehéz értelmezni egy ilyen döntést, meg annak fényében is, hogy a beszámolók szerint a versenyátlag alig múlta felül a 33 km/h-t.

A magyar bajnokságokon tapasztalt átlagok hosszú évek óta viták tárgyát képezik, de hozzá kell tenni azt is, hogy az 5-10 fős “mezőnyök” nem igazán ágyaznak meg egy színvonalas versenynek. A WU19-es kategóriában egyébként László Tamarát (KSI-Csepel SE) illette volna a bajnoki mez.

Az U19-es fiúknál a papírformának megfelelően az idén a világkupákon is remekül teljesítő Karl Ádám (DeGaVi-Tipográfia) győzedelmeskedett Orosz Gergő (FSZSE) és Hakk Bence (Veloroom-Kecskeméti Első Sor) előtt.

Az elitek futamában Király Mónika (S.C.Michaela Fanini) az időfutamhoz hasonlóan megvédte a címét, ráadásul egyedül maga nem kevesebb mint 19 percet vert az üldözőbolyra. A dobogót Kapott Szonja (DeGaVi-Tipográfia) és Temela Eszter (Epronex – Bike Hungary) egészítette ki.

U23-ban Peák Barna (Kontent-DKSI) nyert Ruttkyai Zoltán (Dr. Bátorfi Agria – KTK) és Sasvári Dániel (ASE Kerékpár) előtt. Barna hamarosan blogbejegyzéssel jelentkezik a versenyről.

Az elitek 177 kilométeres futamán betegeskedése ellenére Lovassy Krisztián (Differdange Losch) volt a leggyorsabb. Lovassy helyzetét még az is nehezítette, hogy csapattársa, Rózsa Balázs nem tudott elindulni a versenyen. A dobogó második fokára szintén egy külföldi csapatban tekerő versenyző, Dér Zsolt (Team Vorarlberg) állhatott fel, míg a harmadik Hartmann József (SZSZKE) lett.

A teljes eredménylistát a rendező egyesület, a MER SE oldalán találhatjátok.

Ugyanígy a a képgaléria is a MER SE oldalán.

Hirdetés
VIAMER SE
Flowcycle szerzővel jelennek meg azok a tartalmaink, amelyeket a szerkesztőség közösen készített.

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet