Újabb tartományok kerültek át koronavírus-fertőzöttségi szempontból a maximális riasztási övezetbe, ami hatással van a Giro d’Italia huszadik szakaszára is.

Hirdetés

A Colle dell’Agnellóval tért volna át a Giro Franciaországba és a Col d’Izoard, valamint a Montgenevre is tervben volt az utolsó előtti szakaszon, ám az új szabályok ezt ellehetetlenítették. Ez abból a szempontból is szomorú, hogy az Agnello lett volna a Stelvio mellett a verseny másik 2700 méteres hegye.

A szervezők igyekeztek hasonló nehézségű napot kijelölni, de nem könnyű egy 198 kilométeres, 5500 méter szintet tartalmazó etapot az utolsó pillanatokban újrarajzolni. Végül az lett a megoldás, hogy háromszor másszák meg a Sestriére-t, így a szakasz könnyebb és dinamikusabb lesz. Az útvonalmódosítással úgy tűnik, hogy a 18. szakasz lehet a döntő a 2020-as Giro d’Italián.

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet