Nyolcas a kerékben, útakadályok és rommá ázás

Fotó: Nochta Zsolt

Kalandos volt bringásaink élete az elmúlt héten a Flowcycle Strava csoportjában. Azonban aki tekerni akar, azt nem állíthatja meg sem technikai, sem fizikai akadály!

Hirdetés

Nehezített pálya

Zoltánnak nem indult ideálisan a munkába tekerés. Fáradt volt, nem aludta ki magát és még szembeszéllel is meg kellett küzdenie. Ez így önmagában is elegendő lenne legtöbbünk számára, hogy ne üljünk bringára. Ő azonban tovább fokozta kínjait, hiszen egy kilazult küllő miatt egy szép nyolcast is sikerült beszereznie az út során, ami miatt még a fék is hátráltatta célbaérésben. Zoltánt azonban kemény fából faragták, ilyen nehezítő körülmények ellenére is betekert a munkahelyére!

Fotó: Zoltán Szányi

Verseny a viharral

Tibor Kiskunhalas és Kiskőrös érintésével tervezett egy edzőkört, amikor is ráeszmélt, hogy a viharral van versenyben. A 76 kilométeres távon végül a vihar nyert, és hiába csomagolta zacskóba a telefonját versenyzőnk, sajnos igencsak rommá ázott. Nem túl együttérzően ki is nevették a vizes mutatványért, de igazi bringáshoz méltón ezt mosollyal és integetéssel köszönte meg.

Fotó: Litauszki Tibor / Strava

Gazzal benőtt ösvények

Ferenc nem volt rest, hogy megkeressen egy élményösvényt, ami 800 méteren 140 méter lejtőzésre csábította. Mászott is érte 50 kilométeren több, mint 1000 métert. Azonban sajnos az élmény helyett olyan buja növényzet fogadta az áhított helyen, hogy a bringát már be sem vitte oda. A képek láttán azonban úgy tűnik, hogy azért a környék szépsége valamelyest kárpótolta az elmaradt élményért. 

Aki nem százas, az kétszázas

Tamás saját bevallása szerint nem százas – az adatok alapján viszont kétségtelenül kétszázas. BRM után szabadon nekivágott a teljesítménytúrájának Devecserből indulva. Végül 210 kilométer lett a táv és 2355 méteres szintkülönbséget mászott meg az úton. A vége már neki sem esett igazán jól, de a kétszázasok már csak ilyenek.

Fotó: Balla Tamás / Strava

Vérkör

Zsolt és Dávid Vérkörös vértesi montizása is 100 kilométeresre sikeredett közel 2000 méteres szinttel. Ha a táv és a szint nem lett volna elég, a Vértes azért mutatott néhány fákkal eltorlaszolt utat és némi sarat is az edzéshez. Járhatatlan utak, vízmosások és vadregényes erdő biztosította az izgalmakat ehhez a kihíváshoz, amit végül sikeresen megcsináltak a srácok.

Címlapfotó: Nochta Zsolt /Strava


Nyomjátok a pedálokat tovább a nehézségek ellenére is és várjuk élményeiteket a  Flowcycle Strava csoportjában!

Hirdetés
Online marketinges szakemberként dolgozom és szenvedélyesen szeretem a kerékpározást. Ennek a két területnek az ideális ötvözete számomra a Flowcycle. Itt egy igazán nemes cél érdekében használhatom a szaktudásom arra, hogy minél szélesebb körben népszerűsíthessük a kerékpározást és a fenntartható életmódot.

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet