Korábban a versenyigazgató által is szakaszgyőzelemre esélyes versenyzőnek tartott kerékpáros nyerte a 40. Tour de Hongrie 3/b szakaszát. Bukásba keveredett egy magyar bringás, pedig egész jó lehetett volna a sprintre is.

Hirdetés

Tanulva a délelőtti eseményekből, a mezőny nagyon sokáig nem engedett el senkit sem szökésbe. Megannyi próbálkozás után sem voltak túl engedékenyek, Ján Andrej Cully (Dukla Banska Bystrica) magára hagyva fáraszthatta magát elöl, azt is látótávolságban. Vas Balázs ugyan felzárkózott a szlovákra, de a magyar bringás egy idő után visszacsorgott a mezőnybe.

A nagy vihart megúszva 18 kilométernél értek véget Cully megpróbáltatásai, a mezőny könyörtelenül bedarálta, és a Elkov vezetésével robogott a hajdúszoboszlói körpályán. A cseh csapat mintaszerű felvezetést csinált első számú emberüknek, aki be is fejezte a munkát: Alois Kaňkovský nyerte a 3/b szakaszt a korábbi World Tour menő Wouter Wippert (EvoPro Racing) és az összetett második helyen álló Manuel Belletti (Androni Giocattoli – Sidermec) előtt. Sajnos az utolsó kilométereken történt bukás is, amibe Karl Ádám is belekeveredett. Nagy kár, mert addig nagyon jól helyezkedve a top 10-ben volt, de végül visszaült a kerékpárra és begurult a célba.

Az összetettben nincs változás, Neilands őrzi a sárga trikót. Fetter Erik viszont a hírek szerint átvette a legjobb magyarnak járó fehér trikót a jóváírásainak köszönhetően.

A 2019-es Tour de Hongrie 3/b szakaszának végeredménye és az összetett állása:

Címlapfotó: tdh.hu / Vanik Zoltán

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet