Tejay Van Garderennel pályafutása során már többször is nagyon közel állt nagy körversenyen ahhoz, hogy átvegye az élen állónak járó trikót, de valahogy mindig történik vele valami. Ezúttal sem volt ez másként.

Harminchét fős szökés alakult ki a hatodik szakaszon, és hiába voltak benne nagyobb nevek is, mint Jarlinson Pantano (Trek-Segafredo) vagy Bob Jungels (Quick Step) végül egy háromfős csoport harcolt a győzelemért.

Hirdetés

Hátul a mezőnyben Alberto Contador (Trek Segafredo) ismét támadott és nagyok közül csak Froome és Van garderen tudott vele menni. Sajnos aztán jött egy lejtmenet, ahol Van Garderen elesett és ez rányomta az egész szakaszra a bélyegét. Contador és Froome nem igazán akartak már menni, a leszakadottak felértek, a szökevények pedig esélyt kaptak a szakaszgyőzelemre.

Öt kilométerrel a cél előtt Luis Leon Sanchez egy UAE Team Emirates versenyzővel utána eredt az elöl maradt triónak, de már esélyük sem volt felérni. Az elöl lévők közül elsőként Mas indított, de végül Tomasz Marczynski (Lotto Soudal) volt a leggyorsabb. A 33 éves lengyel élete legnagyobb sikerét ünnepelhette a célban. Sánchez bánhatja, hogy visszamaradt az üldözőkhöz, hiszen nyolc másodperccel a hármas után fejezte be a szakaszt.

Az esélyesek együtt érkeztek Warren Barguil (Team Sunweb) vezetésével. Tejay Van Garderen végül megúszta 17 másodperc hátránnyal a napot, ami annak fejében kisebb csoda, hogy az utolsó kilométereken egy körforgalomban ismét elesett.

A 2017-es Vuelta a Espana 6. szakaszának végeredménye és az összetett állása:

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet