Április 8-án országgyűlési választásokat tartott Magyarország. Írtunk már arról, hogy szerintünk mi az, amiről nem ártott volna hangsúlyosabban beszélni a kampány során, most azonban egészen más aspektusból találtunk összefonódást a politika és a bringázás között.

Strava csoportunk tagja, Lex Winsfordból indult útnak szavazni Londonba, ami nem kevesebb, mint 284 kilométeres távolságot jelent. Lex élt állampolgári jogával, de utána sem lógatta a lábát. Hazafelé is a biciklit választotta, így újabb 290 kilométer várt rá. Ő nem talált kifogást, az biztos.

Lextől egyébként sem állt távol az ilyen extrém távok teljesítése. Profilján böngészve könnyen belefuthatunk egy London – Bath – Bristol – London 484 km-es őrületbe, vagy egy London – Cardiff – London 540 km-es brutális menetbe. Lex idén már 7700 kilométert tekert. Ha így folytatja, az év végéig összejöhet a 21 ezer is. Összehasonlításképp a Magyarországon forgalomba helyezett autók átlagos évi futásteljesítménye egy 2016-os adat szerint 16 ezer kilométer.

Címlapfotó: Lex . / Strava


Szeretnél te is bekerülni a következő összeállításunkba? Csatlakozz az egyik legdinamikusabban növekvő Strava közösségéhez! Ide kattintva kiderítheted, hogyan növelheted az esélyeidet, hogy a következő híradóba téged is beválasszunk!

 

Hirdetés

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet