Sokan szeretnénk aktív időskort megélni, jó látni amikor valakinek ez tényleg sikerül. Kellenek az inspiráló történetek, így most bemutatunk nektek egy igazi élő legendát. Jacques Houot, azaz Frenchy 87 éves és úgy élvezi az életet, mintha csak a húszas éveiben járna. Mit élvezi, imádja az életet! ? 

Hirdetés

Már csupán a kora miatt is tiszteletet érdemel, de más miatt is példakép lehet sokak számára. Ő ugyanis ebben a korban is aktívan sportol – bringázik és síel. Teszi ezt több, mint 30 éve! Annak ellenére, hogy sem a mountainbike, sem a síelés nem tartozik az idősek számára ajánlott mozgásformák közé.

Ha most azon gondolkozol, hogy esetleg már késő, neked ez már úgysem fog összejönni, akkor még inkább olvasd tovább Frenchy történetét!
Ugyanis ő sem élt mindig ilyen sportos életet, de volt egy fordulópont az életében, amikor életmódot váltott. Számtalanszor legyintette meg már a halál szele élete során, de eddig mindennel megbírkózott. Hihetetlen erő és küzdeni akarás lakozik benne.

Az ötvenes éveinek az elején Miamiban élt és a napi egy doboz cigarettáját is elszívta. Sérthetetlennek gondolta magát, de csak egy hajszálon múlt az élete – szívinfarktust kapott. Akkori főnöket tanácsolta neki, hogy tegye le a cigarettát és változtasson az életmódján, különben hamarosan meghal. Az ő tanácsát megfogadva költözött a coloradoi hegyek közé.

Roaring Fork Valley-ban telepedett le, melyet minden oldalról hegyek vesznek körül. Így adott volt, hogy Frenchy belekóstoljon a hegyikerékpározásba és a síelésbe is. Ha nincs hó, akkor bringával mássza a hegyeket, ha pedig havasak, akkor felcsatolja a síléceit. Arra is akadt azonban példa, hogy egy havas kerékpárversenyen indult fatbike-kal. Ugyanis versenyeken is indul – egész komoly éremgyűjteményt sikerült már felhalmoznia az évek során.

Energiája kifogyhatatlan. Volt rá példa, hogy miután letekerte a távját még beállt a többi versenyzőt bíztatni, buzdítani – fokozni a hangulatot. Igazi színfoltja ő a versenyeknek. Természetesen a hölgyek körében is igen népszerű, gyakran látni, hogy teszi a szépet a csinos lányoknak, akik imádják az öreget! ?

Ha eltekintünk az ősz hajától és ráncaitól, akkor egy energikus fiatalembert látunk. Frenchy tele van életerővel, vidámsággal és lendülettel. Talán ez is lehet az egyik titka aktív életének. Azt vallja, hogy minden egyes alkalommal mikor nevetünk egy jóízűt, egy órával hosszabbodik az életünk. Frenchyt elnézve ő örökké fog élni! ?
.

Hirdetés
Online marketinges szakemberként dolgozom és szenvedélyesen szeretem a kerékpározást. Ennek a két területnek az ideális ötvözete számomra a Flowcycle. Itt egy igazán nemes cél érdekében használhatom a szaktudásom arra, hogy minél szélesebb körben népszerűsíthessük a kerékpározást és a fenntartható életmódot.

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet