Ahogy az várható volt, az ország keleti részét veszi célba a 41. Magyar Körverseny. A gálán bejelentették, hogy nyolc World Tour csapat vesz majd részt a magyar Touron. Magyarországon sohasem járt még ilyen színvonalas mezőny. Nagy visszatérő városok a 2020-as Hongrie útvonalában.

Hirdetés

Régóta tudjuk, hogy a 2020-as Giro Magyarországról startol majd és az Olasz Körverseny első három napja az ország nyugati részében lesz. Ezután szinte nyílt titok volt, hogy az útvonal inkább az ország keleti részét veszi majd célba és az útvonalbemutató nem is cáfolt rá erre a sejtésre. A gálát élőben is közvetítették, amit az alábbiakban újra megnézhettek.

Május 13-án Debrecenből startol majd a Tour de Hongrie. A verseny több mint két évtized után tér vissza Magyarország második legnépesebb városába. A sík, 174 kilométeres szakasz Hajdúszoboszló környékén végződik, ahol két kört tesz majd meg a mezőny. Vendégéjszakák tekintetében hazánk harmadik legnépszerűbb településének korábban is fontos közlekedési eszköz volt a kerékpár, de az elmúlt két évben már befutó házigazdája is volt Magyarország legnagyobb termálvizű fürdőhelye: 2018-ban az ukrán Bratascsuk, 2019-ben a cseh Kankovsky emelhette a magasba a karjait Hajdúszoboszlón.

A második szakasz is a sprinterekről szól majd. Karcag kilencedik alkalommal látja vendégül a Tour de Hongrie mezőnyét. A 2020-as kiírás leghosszabb napján 182 kilométer vár majd a versenyzőkre a nyíregyházai befutóig. Itt is régen, 1995-ben járt utoljára a Magyar Kör.

A harmadik napon már fokozódnak az izgalmak, Sárospatakból startolva 171 kilométert tesz majd meg a verseny Kazincbarcikáig. Ezen a napon már kisebb emelkedők is nehezítik majd a peloton dolgát.

Május 16-án jön a királyetap, Miskolcról a csodálatos Hámori-tó érintésével az ország legmagasabb pontját veszik célba a kerékpárosok. Újdonság, hogy a mezőny két kört tesz meg a Mátrában, először csak Mátraházáig mennek el majd a kerékpárosok, a cél pedig az 1014 méter magas Kékestetőn lesz.

Izgalmakból a záróetapon sem lesz hiány, Esztergom környékén a Pilisben négy kört tesz majd meg a Tour de Hongrie mezőnye. A hegyes, 156 kilométeres pályán még simán felborulhat majd az összetett.

A verseny össztávja 861 kilométer, ami kicsit kevesebb, mint 2019-ben, de időfutam ezúttal nem lesz. A szintemelkedés nagyjából megegyezik a 2019-es útvonaléval (7732 m)

A Tour de Hongrie össztávja az elmúlt években - 2015-2020

  • Össztáv

Az útvonal hét megyét, húsz várost (köztük négy megyeszékhelyt) és további ötvenöt települést érint. A május 13-17. között tartó viadalon 21 csapat 147 kerékpárosa fog részt venni.

A Tour de Hongrie megújult trófeája / Fotó: tdh.hu

A 2020-as Tour de Hongrie szakaszai:

1. szakasz: május 13., Debrecen – Hajdúszoboszló 174 km
2. szakasz: május 14., Karcag – Nyíregyháza – 182 km
3. szakasz: május 15., Sárospatak – Kazincbarcika – 171 km
4. szakasz: május 16., Miskolc – Gyöngyös, Kékestető – 178 km
5. szakasz: május 17., Esztergom – Esztergom – 156 km

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet