A gyorslábúak utoljára kaptak lehetőséget a 2017-es Critérium du Dauphinén.

A Dauphiné ötödik, nem kevesebb mint hat hegyi hajrájával tarkított 175 kilométeres szakaszán is volt szökés. Először többek között a sárga trikós De Gendt (Lotto Soudal) támadott, aki el is vitte az első hajrát, de a nap folyamán a 4. szaaksz győztese, Bouwman (LottNL Jumbo) szorgosabb volt, és átvette tőle a pöttyös trikót.

Az igazi elmenés azonban csak a Cote de Belmont után alakult ki Koen Bouwman (LottoNL-Jumbo), Dylan van Baarle (Cannondale-Drapac), Marco Minnaard (Wanty-Groupe Gobert) és Julien El Farès (Delko Marseille) részvételével. Sok esélyük azonban nem volt a győzelemre, a sprinterek csapatai szépen be is darálták őket hat kilométerrel a cél előtt.

Ezúttal is a Katusha volt elöl a legtöbb emberrel a sprint előtti pillanatokban, de sajnos Kristoff túl hamar indított és kegyetlenül lekerülték az utolsó métereken. A győzelmet azonban egy “új név”, Phil Bauhaus (Team Sunweb) szerezte meg, aki a zavarosban halászva lesprintelte a remek felvezetést kapó Démare-t (FDJ), Coquard (Direct Energie) és Bouhannit (Cofidis) is. Bauhaus már a Giro 12. szakaszán is villantott. Élete első GT-jén negyedik helyet szerzett.

Az esélyesek együtt érkeztek a sprinterekkel, így De Gendt is megtartotta a sárga trikóját. A holnapi szakaszon már nehéz lesz tartania a lépést az esélyesekkel, hiszen nem sokkal a cél előtt egy 1500 méter magas hegyet kell megmászni.

Videón a szakasz utolsó kilométere

A Critérium du Dauphiné 5. szakaszának végeredménye és az összetett állása:

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet