Újabb hegyi etappal folytatódtak a Tour de France előtti utolsó franciaországi egyhetes körverseny küzdelmei.

A nap első hegyén a Côte de Berland-on Peter Kennaugh (Team Sky) lépett el a mezőnytől. A lehetőség szagát további 16 versenyző érezte meg, így egy nagy csoport formálódott az élen. Az elmenés előnye a hat percet is elérte.

A Col du Sarenne-en persze felbomlott a szökés, 21 kilométerrel a cél előtt már csak Herrada, Swift, Kennaugh, Ulissi, Fernandez és Vanendert maradt az élen. Kennaugh és Swift a a Sarenne teteje előtt léptek el a többiektől. A korábbi csapattársak 3 kilométerrel váltak el egymástól, amikor a Team Sky versenyzője gyorsított, és a célig már senki nem érte utol.

A mezőnyben Andrew Talansky (cannondale Drapac) próbálkozott hasonló bravúrarl, mint 2014-ben. Még a Sarenne-en lépett el ő is és ugyan így tett Romain Bardet (Ag2r) is. Mindkettejük akciója jó elképzelésnek tűnt, de csak a francia csapat építette fel az akciót rendesen. Bardet (Vuillermoz) fel tudott zárkózni a szökésben lévő csapattársához, így végül a többi esélyes előtt, Kennaugh után 1 perc 14 másodpercel érkezett a célba.

A megmaradt esélyesek csoportjából többen is próbálkoztak. De végül Aru tempóváltása volt a legéletképesebb. Az akciót később Porte, Contador és Fuglsang bírt felzárkózni az oalszra, Froome viszont meglepetésre leszakadt. A csoportból Froome váltott még tempót az utolsó kilométereken, amire csak Fuglsang tudott reagálni, így ők ketten 8 másodperccel Contadorék előtt értek célba. Aru és Martin további 9 másodpercet kaptak. Valverde és Froome pedig 23 másodpercnyi vereséget szenvedtek el.

Az összetettben tehát Porte tovább növelte az előnyét Froome-ma lszemben, azonban szorosan követik egymást versenyzők a dobogón.

A Critérium du Dauphiné 7. szakaszának végeredménye és az összetett állása:

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet