Az RCS Sport szervezőbizottsága közleményében jelentette be a versenyek elhalasztását. Ha csillapodik a járvány és sikerül új időpontot találni az elmaradó versenyeknek, akkor pattanásig feszült naptárra számíthatunk az év második felében. 

Hirdetés

A bejelentés hátterében továbbra is az új koronavírus-fertőzés áll, amely már Olaszország összes régiójában megjelent. A világban már 100 ezer fölött a megbetegedések száma, Olaszországban már több, mint 3000 ember kapta el a fertőzést, melyből 148 emberen már nem tudtak segíteni az orvosok. A tömeges járvány megfékezése érdekében az Olasz kormány bezáratta az iskolákat és egyetemeket, valamint megtiltotta, hogy a sportrendezvényeket közönség előtt tartsák meg. Így például a zárt kapuk között megtartható meccsek zöld utat kaptak, a kerékpársport-rendezvények viszont nem.

Emiatt törölték tegnap a Strade-Bianche klasszikust, és végül ugyanez a döntés született a Milánó-Sanremo egynapos klasszikus, a négynapos Giro di Sicilia és a Tirreno-Adriatico egyhetes esetében. A Sanremónál a második világháború óta először fordul elő, hogy valamilyen oknál fogva nem tudják megrendezni a viadalt. A szervezők egyelőre elhalasztásról beszélnek, a Nemzetközi Kerékpáros Szövetségtől (UCI) kérvényezték az új időpont biztosítását.

Lefújták a Strade Bianchét

Lényegében az összes valamire való olasz versenyt kikukázta így az új koronavírus. A nagyokhoz hasonlóan törölték, a Popolarissimát, a GP Larciano, a Trofeo Bindát, és a Settimana Coppi e Bartali versenyt sem rendezik meg eredeti időpontjukban. Jó kérdés, hogy ennyi versenynek tudnak-e majd egyáltalán új időpontot biztosítani.

Jelen állás szerint a Párizs-Nizza lesz a következő World Tour verseny a naptárban (március 8-15.), de a megbetegedések száma Franciaországban is nő. A szervezők az UCI engedélyével hétről nyolc fősre bővítették a kereteket, így a verseny nélkül maradt kerékpárosok közül néhányan mégis begyűjthetik a szükséges kilométereket. Az Ineos, a Mitchelton-Scott, a CCC, a UAE Team és az Astana már korábban bejelentette, hogy egy darabig nem versenyeznek, így helyükre a Párizs Nizza újabb két szabadkártyát osztott ki. A két szerencsés csapat a belga Circus-Wanty Gobert és a francia B&B Hotels – Vital Concept P/B KTM lettek.

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet