A profi országúti mezőny még nem látott ilyen fejlett technológiájú festést.

Mark Cavendish (Dimension Data) indulása sokáig kérdéses volt a Tour de France-on, lévén az elmúlt hónapokban mononukleózissal kezelték. A sprinter aztán elindult a Szlovén Körversenyen, ahol majdnem nyert is egy szakaszt, így végül zöld utat adtak neki a Tourra és el is készülhetett az egyedi kerékpárja.

Cav merőben más festésű Cervélo S5-össel hajt majd, mint csapattársai. A festés Northamptonshire-ben készült, a Silverstone Paint Technologynál, ahol a Formula-1-es versenyautók festéseit is végzik. Az NPT kedvelt célpont az F1-es csapatok számára, mivel sokan székelnek Northamtonshire közelében, és az alakulat olyan festéseket tud készíteni, amik ellenállnak a versenyautók extrém hőtermelésének is.

Habár júliusban a komoly hőséggel is meg kell küzdenie majd a Tour de France mezőnyének, Cavendish mégsem a festés hőtűrő képessége miatt örülhet elsősorban. Csak ott festették be a vázat, ahol a dizájn szempontjából feltétlenül szükséges volt. Ennek és a különleges technológiának köszönhetően csak a festés miatt közel 10%-kal csökkent a váz súlya.

A Cervelo S5 zöld színe egyébként nem a Tour de France zöld trikójára, hanem a Dimenson Data színére rímel. A felszerelés tekintetében szabvány Shimano Dura-Ace Di2 gondoskodik a hajtásról, a felszerelést pedig Enve kiegészítők és kerekek valamint Fizik Arione nyereg teszi teljessé.

A 2017-es Tour de France július 1-jén, szombaton kezdődik. Ha nem szeretnél lemaradni a Tour legfontosabb eseményeiről, kövess bennünket a https://flowcycle.hu/tour-2017 linken.

Hirdetés

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet