A farmer az a ruhadarab, ami szinte mindenkinek megtalálható a ruhatárában. Kellően univerzális viselet és ilyen szempontból hálás ruhadarab, hiszen megfelelő kiegészítőkkel még akár elegánsabb megjelenéshez is felvehetjük. Ellenben kényelmes, nem gyűrődik és igen praktikus kiegészítője a mindennapi öltözékünknek.

Hirdetés

Mielőtt azt hinnéd, hogy véletlenül egy divatoldalra tévedtél, megmutatjuk nektek, hogyan lehet a farmerben bringázni is. ? Ugyanis van egy olyan szegmens a kerékpárosok között, akik nem igénylik a speciális technikai ruházatot. Ők általában rövidebb távokat tesznek meg, elsősorban közlekedési eszközként használják a kerékpárt. Munkahelyre, iskolába járnak biciklivel. Sokszor lehetőségük sincs az megfelelő átöltözésre a célhelyen, így elsősorban utcai ruházatban bringáznak.

Amennyiben te is közéjük tartozol, mutatunk egy remek alternatívát, mely egyesíti az utcai viseletet a kerékpáros ruházattal. Ez a ruhadarab pedig nem más, mint a kerékpáros farmernadrág. Persze tekerhetünk hagyományos farmerben is, de ez a változat azért tud némi pluszt az otthonihoz képest.

6 tipp kezdő városi bringásoknak

A szabása miatt sokkal kényelmesebb, rugalmasabb és praktikusabb, a derekában lecsúszásgátlót varrtak, állítható a derékbősége, fényvisszaverőkkel van ellátva, de mégsem „világítasz” benne, vízlepergető és megerősített anyagból készül. A szára úgy van kialakítva, hogy semmiképpen ne akadályozzon a tekerésben.

Hazai kínálatban még ritkán találkozhatsz kerékpáros farmerrel, de az ismertebb külföldi oldalakról már nagyjából 70 eurós ártól elérhető többféle változat belőle.

Itt egy kicsit időzzünk is el, hiszen sokan felhördülnek az árak láttán – mondván mi kerül egy nadrágon ennyibe. Több gyártónál találkozhatunk a fenntartható kifejezéssel, azonban ez nem mindig maradéktalanul pozitív értelemmel bír és igen becsapós lehet. Öko, zöld és még bálnákat is megmenti – mind ismerjük ezeket az álzöld címkéket, melyekért sokan fizetnek magasabb árat, mondván ezzel nem ártanak a környezetüknek. Azonban könnyen lehet, hogy az indiai organikus anyagként hirdetett termék mögött éhbérért dolgozó gyerekmunkások állnak. Ártalmas gyártási technológiák és hatalmas karbonlábnyom után jutnak el ezek a termékek hozzánk Európába az ázsiai régióból.

A példaként bemutatott jeanstrack ruházati termékek Európában, illetve azon belül Spanyolországban készülnek. Emellett bevezettek egy komoly pontrendszert, melyben visszakövethető az alapanyag, a felhasznált technológia és a gyártáshoz kapcsolódó karbonlábnyom mértéke is. Így már hitelesebb azért a zöld címke a nadrágon, melyért kifizetjük a magasabb árat.

Sajnos a nemek közötti esélyek még nem kiegyenlítettek, így a hölgyek kisebb választékból szemezgethetnek, ha kerékpáros farmert szeretnének. Azonban elérhetőek már rövid változatok is, ha valaki nyáron is szívesen tekerne farmerben.

Hirdetés
Online marketinges szakemberként dolgozom és szenvedélyesen szeretem a kerékpározást. Ennek a két területnek az ideális ötvözete számomra a Flowcycle. Itt egy igazán nemes cél érdekében használhatom a szaktudásom arra, hogy minél szélesebb körben népszerűsíthessük a kerékpározást és a fenntartható életmódot.

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet