Hirdetés

Froome a 17. szakasz után furcsa félreértésbe keveredett egy útvonalat biztosító csendőrrel.

Hirdetés

A Tour de France címvédője a csapatbuszához gurult vissza a Col du Portet lejtmenetében, mikor egyszer csak feltartóztatta egy csendőr, ami miatt ő és mellette tekerő testőre is földre került.

Szerencsére nem történt komoly baj, a csendőr viszont nem tűnt túlságosan bűnbánónak. Froome a szürke esőkabáttal elsőre lehetséges, hogy nem volt könnyen felismerhető, de a kerékpárján lévő 1-es rajtszámból azért következtetni lehetett volna arra, hogy nem egy amatőr bringásról van szó (akik számára ilyenkor tilos a pályán bringázni). A Team Sky sárga trikósa, Geraint Thomas sem úszta meg incidens nélkül, még a szakasz közben sodorta le majdnem a kerékpárjáról egy figyelmetlen/tiszteletlen néző.

Nincs egyszerű Tourja a brit csapatnak, a rajt előtt megoldódó doppingügyet nem tolerálta jól a közönség egy része. Rendszeresek a negatív hangnemű bekiabálások, a 12. szakaszon ráadásul meg is ütötték Froome-ot.

Címlapfotó: Albert Secall / Twitter

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet